2014-03-18 14:25:09
Φωτογραφία για Θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ιταλία η Allianz
Η Allianz θα εξαγοράσει μέρος του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων της ιταλικής ασφαλιστικής εταιρίας UnipolSai, κλείνοντας... μια συμφωνία ύψους 440 εκατ. ευρώ μετά την αναμενόμενη έγκριση των εποπτικών αρχών.

Όπως ανακοίνωσε η Allianz η εξαγορά αφορά ένα τμήμα του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων που αντιπροσωπεύει παραγωγή ασφαλίστρων 1,1 δις. ευρώ, 500 υπαλλήλους και 1,5 εκατ. πελάτες της Unipol.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το μερίδιό μας σε μια πολύ ώριμη αλλά και επικερδή αγορά» σχολίασε ο Oliver Baete, μέλος του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρείας.

Η συμφωνία θα λύσει και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Unipol με την ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού. ΗUnipol ύστερα από σειρά συγχωνεύσεων είχε γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στη χώρα, με μερίδιο 37% στον κλάδο αυτοκινήτου και η Ιταλική Επιτροπή ανταγωνισμού της ζήτησε να πουλήσει ένα μέρος του χαρτοφυλακίου της, γεγονός που έπραξε σε συμφωνία με την Allianz.

Για την Allianz, τώρα, το ντιλ σημαίνει περαιτέρω επέκταση στην Ιταλία, όπου ήδη συγκαταλέγεται στους 6 κορυφαίους παίκτες της αγοράς, όσον αφορά τα έσοδα από ασφάλιστρα.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ