2014-03-18 22:25:41
Φωτογραφία για Πολιτικά αδιάβαστοι και ευκαιριακά χειροκροτούμενοι... αλλά με βαριά ευθύνη για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού
Με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας (17/3/2014) , σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το εκτελούμενο έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ "Παπανικολού" στη Δυτική Αιγιάλεια, μετά και την Έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του αρμοδίου υπουργείου και στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η αναγκαιότητα επανεξέτασης των Περιβαλλοντικών Όρων και Μελετών του υπό εξέλιξη έργου,ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ξεκαθαρίζει με γραπτή του δήλωση, τη στάση του, ως προς το επίμαχο έργο.Η δήλωση έχει ως εξής:

"Από το 2002 μέχρι σήμερα παραμένω ξεκάθαρα και με τρανταχτά επιχειρήματα κατά της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Παπανικολού, αφού είναι γνωστό ότι αυτή προέκυψε από "στημένη" διαδικασία χωροθέτησης της τότε Νομαρχίας ,υπερκαλύπτοντας άλλες τοποθεσίες με προφανή εξυπηρέτηση συμφερόντων, που όμως έτυχε της στήριξης των τότε Δημάρχων Ερινεού και Συμπολιτείας,οι οποίοι σήμερα αμφότεροι, αλλά και συνεργάτες τους (κάποιοι εξ αυτών νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι Αιγιάλειας) εμφανίζονται πικρά μετανιωμένοι ή πολιτικά στριμωγμένοι λόγω της μεγάλης αντίδρασης κατοίκων και Κοινοταρχών της περιοχής.


Σήμερα, οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις - επί πολλά χρόνια γνωστές σε όλους μας - εκθέσεις τριών Πανεπιστημίων της χώρας, που υπογράμμιζαν την περιβαλλοντική ακαταλληλότητα της "Παπανικολού".

Από τότε έως σήμερα, κάποιοι που πολιτεύονται παντελώς αδιάβαστοι, δεν άκουσαν και δεν έμαθαν τίποτα! Τώρα όψιμα κι εν όψει Δημοτικών Εκλογών, επιχειρούν να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια με "χάδια" στους εξοργισμένους κατοίκους και φορείς που κι αυτοί με τη σειρά τους ως ευκολόπιστοι...τους χειροκροτούν ευκαιριακά.Δεν έμαθαν τίποτα από τα παχιά λόγια πολλών κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο! Χειροκροτούν δηλαδή αυτούς που με την ψήφο τους - προ μηνών - έδωσαν εντολή εκτέλεσης του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού, αρχηγοί,υπαρχηγοί ή στρατιώτες (!) σήμερα νέων δημοτικών σχημάτων.Κι ούτε μία συγγνώμη!

Προσωπικά, εξ αρχής έχω ταχθεί υπέρ της νομιμότητας στην εκτέλεση ενός μεγάλου και χρήσιμου περιβαλλοντικού έργου που όμως γίνεται εξ αρχής σε λάθος περιοχή, με εγκληματικά αποτελέσματα.

Σήμερα, αυτό που η νομιμότητα επιβάλει είναι η επανεξέταση των Περιβαλλοντικών Μελετών, πιστά, βάσει της Έκθεσης των Επιθεωρητών.

Αν αύριο κάποιο αρμόδιο διοικητικό ή δικαστικό όργανο αποφανθεί το σταμάτημα του έργου και τη νέα χωροθέτησή του, με μεγάλη ικανοποίηση θα το στηρίξω απ'όποια θέση κι αν κατέχω, έστω και ως απλός πολίτης της Αιγιάλειας"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ