2014-03-19 08:21:15
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ...
Οσοι προοιώνιζαν την αυγή μιας νέας εποχής στη Φόρμουλα 1 είδαν το ξεκίνημα της περιόδου να τους δικαιώνει.

Ο Ρόσμπεργκ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Εσπασε η μονοτονία!Ο παντοκράτωρ Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε από κινητήρα, η Mercedes λούστηκε στη σαμπάνια χάρη στον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο δεύτερος ακυρώθηκε λόγω τεχνικής παρατυπίας, ένας «ρούκι» πλασαρίστηκε στο βάθρο, τέσσερις έμπειροι πιλότοι εγκατέλειψαν. Θα έχει ενδιαφέρον η νέα σεζόν.

Σασπένς, πάντως, δεν υπήρξε στη Μελβούρνη. Ο Ρόσμπεργκ πετάχτηκε μπροστά αμέσως με την εκκίνηση και έμεινε πρώτος ώσπου έπεσε η καρό σημαία, με διαφορά 24,5 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο διώκτη. Οι Αυστραλοί φίλαθλοι αποθέωσαν ανυποψίαστοι τον μικρό τους ήρωα αλλά το πάρτι τους σταμάτησε άδοξα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, που τερμάτισε στη 2η θέση, ακυρώθηκε αργά τη νύχτα επειδή διαπιστώθηκε μεγαλύτερη του επιτρεπτού ροή καυσίμου στον κινητήρα της Red Bull. Ο 25χρονος Αυστραλός είναι ο νέος παρτενέρ του Φέτελ, φετινή μετεγγραφή από την Toro Rosso. Ο Ουέμπερ τρέχει πια στα ράλι.


Ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) προδόθηκε από τον κινητήρα του μόλις στον 3ο γύρο και ο Φέτελ αμέσως μετά. Η Williams του Φελίπε Μάσα είχε επαφή με τον Ιάπωνα Κομπαγιάσι στην εκκίνηση, οπότε τα παράτησε πριν καλά καλά ζεσταθεί η μηχανή. Προς το τέλος, εγκατέλειψαν οι δύο Lotus, των Γκροσζάν, Κομπαγιάσι.

Σαν παιδί 21 ετών, ο Κέβιν Μάγκνουσεν συμπλήρωσε την τριάδα, ανέβηκε τελικά δεύτερος και έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο. Η άλλη McLaren, με οδηγό τον Τζένσον Μπάτον, τερμάτισε πίσω από τον καταπληκτικό Δανό. Ακολούθησαν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari και ο πρωτόβγαλτος Φινλανδός Βαλτάρι Μπότας με Williams. Βαθμολογήθηκαν επίσης οι Χούλκενμπεργκ (Force India), Ραϊκόνεν (Ferrari), Βερν, Κβιατ (αμφότεροι Toro Rosso), Πέρες (Force India)
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ