2014-03-19 09:46:05
Φωτογραφία για Δάνειο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ χορηγεί στην Ιορδανία η ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Ιορδανία ένα δάνειο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η χώρα αυτή να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις επιπτώσεις που έχουν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Το δάνειο αυτό θα χορηγηθεί φέτος, σε δύο δόσεις, ώστε η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά σοκ, ιδίως αυτά τα οποία σχετίζονται τόσο με τον πόλεμο στη Συρία –και τον μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία– όσο και με τις διακοπές στην κανονική ροή της εισαγωγής φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, διευκρίνισε η ΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Οι παράγοντες αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σημαντικών ανισορροπιών στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιορδανίας καθώς και στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιορδανίας Ουμάγια Τουκάν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε για την υπογραφή της συμφωνίας, ότι η Ιορδανία λαμβάνει ποικίλα μέτρα για τη βελτίωση των κανόνων της διαφάνειας, της χρηστή διοίκηση και την ελευθερίας της έκφρασης. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα και το ευρώ, Όλι Ρεν.


«Η ΕΕ παρέχει βοήθεια στην Ιορδανία ώστε αυτή να ξεπεράσει τις σοβαρές επιπτώσεις των περιφερειακών οικονομικών προβλημάτων και της πολιτικής κρίσης. Στηρίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της μακροοικονομικής σταθεροποίησης», δήλωσε ο Ρεν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ