2014-03-19 09:44:34
Φωτογραφία για Πάτρα: 400 άτομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να παίρνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων
Ημέρες εξαθλίωσης και πείνας βιώνουν όλο και περισσότερες οικογένειες πατρινών, με τα επίσημα στοιχεία ότι... ένας στους πέντε αντιμετωπίζει πρόβλημα υποσιτισμού να είναι ακόμα μεγαλύτερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αγγίζοντας το ποσοστό των 2 στους 5!.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο patrastimes.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θ. Μασσαράς, 1.300 οικογένειες έχουν ενταχθεί και παίρνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ τουλάχιστον 150 άτομα τρώνε καθημερινά στα συσσίτια του Δήμου και των Ενοριών.

Αυτό όμως που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες πατρινοί είναι ότι αυτή την ώρα 400 άτομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής προκειμένου να ενταχθούν και να παίρνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων.

«Παλαιότερα έβαζαν μέσον για να βρουν δουλειά και τώρα βάζουν για να ενταχθούν στην Τράπεζα Τροφίμων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μασσαράς.

Άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει ότι το ποσοστό ότι υποσιτίζονται 2 στους 5 στην πόλη της Πάτρας είναι αυτό που «βγαίνει» μετά από έρευνες και δείχνει ότι υπάρχουν οικογένειες οι οποίες μπορεί να μην πεινάνε, αλλά η ποιότητα της διατροφής τους είναι πολύ κακή, καθώς περνούν ολόκληρη εβδομάδα τρώγοντας μόνο μακαρόνια και ρύζι!

Και ενώ οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι πεθαίνουν, ενώ καμμία αρωγή προς τον Δήμο δεν υπάρχει από το κράτος, το οποίο δεν στέλνει ούτε λίγα τρόφιμα προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ