2014-03-19 13:43:05
Φωτογραφία για Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ χορού Tumbao
Το πρώτο φεστιβάλ χορού Tumbao πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο... Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου «Χαρά Καρυάμη» στην οδό Ζεφύρου. Με 10 tumbao instructors να δίνουν τον παλμό το κλειστό γυμναστήριο έγινε τόπος κεφιού, διασκέδασης και χορού. Στο τρίωρο φεστιβάλ πάρτι γνωριμίας βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κεσκινίδης.

Το Tumbao Fitness Dance είναι η χορογραφία που συνδυάζει αεροβικές κινήσεις με εκφραστικές κινήσεις του σώματος και τεχνικές χορού. Είναι ευεργετικό για τη φυσική κατάσταση, την κινητική έκφραση και τη γρήγορη εκμάθηση των Latin ρυθμών και χορών (Merengue, Salsa).

Η ιστορία του Tumbao

Παλιά οι σκλάβοι που έφτασαν στη Βενεζουέλα μεταφερόμενοι από την Αφρική από τους Ισπανούς κατακτητές πίστευαν πως ο ήχος που παράγεται από τα τύμπανα ήταν η ψυχή του ρυθμού, δηλαδή η μουσική!

Σήμερα ονομάζεται έτσι ο τρόπος που περπατάει μία γυναίκα και για τους Λατίνους μουσικούς είναι ο τρόπος που παίζεται το μπάσο. Tumbao είναι: "the way that you move! (ο τρόπος που κινείσαι) ". Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα διαφορετικό “tumbao”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ