2014-03-19 14:54:20
Φωτογραφία για Ηλεία: «Γολγοθάς» για ζευγάρι ανέργων με δίχρονο «αγγελούδι» με σοβαρή ασθένεια
Τον δικό της γολγοθά ανεβαίνει μια οικογένεια αθιγγάνων από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, λόγω των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το μόλις δύο ετών αγοράκι της που πάσχει από σοβαρές ασθένειες και χρήζει διαρκώς ιατρικής παρακολούθησης σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Η οικογένεια του παιδιού, ανήμπορη να αντεπεξέλθει στις τεράστιες οικονομικές δαπάνες για την περίθαλψη του αγοριού της, είναι αναγκασμένη να ζητά τη στήριξη της πολιτείας για να καταφέρει να σώσει το 27 μηνών αγγελούδι της.

Ο μικρός γιος της οικογένειας Καραχάλιου, από τον Πύργο, από την ημέρα που γεννήθηκε, προσπαθεί να ζήσει αντιμετωπίζοντας χρόνιες ασθένειες, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και οι γονείς του παλεύουν καθημερινά για να καταφέρουν να βρουν χρήματα, ώστε το παιδί να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να έχει τη σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Και οι δύο γονείς του παιδιού είναι άνεργοι, ενώ στο σπίτι όπου διαμένουν λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και έναν περίπου χρόνο, καθώς η οικογένεια αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει τις οφειλές της.


Παλεύει να ζήσει

Το ανήλικο αγόρι, εδώ και 27 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2011 που ήρθε στον κόσμο, υποβάλλεται σε συνεχείς ιατρικές εξετάσεις καθώς πάσχει από την πολύ σοβαρή αναιμία Φανκόνι (Fanconi) για την οποία είναι άμεσα αναγκαία η μεταμόσχευση μυελού των οστών και σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις παρουσιάζει, αγενεσία του δεξιού του αντίχειρα, κώφωση, πεταλοειδή νεφρό ενώ στους πρώτους μήνες της ζωής του, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση λόγω μεσοκοιλιακής επικοινωνίας (συγγενής καρδιοπάθεια).

«Το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όπως πεταλοειδή νεφρό, έχει υποβληθεί σε χειρουργείο καρδιάς στο Ωνάσιο και περιμένουν τώρα στο Αττικό Νοσοκομείο να γίνει μεταμφύτευση κοχλία γιατί δεν ακούει, καθώς έχει κώφωση. Επίσης το αγοράκι έχει αναιμία φανκόνι και θα χρειαστεί μεταμόσχευση μυελού των οστών. Παρακαλούμε τον κόσμο, του Πύργου, του Νομού, μιλάω και στους δημάρχους και στην Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη, να ενδιαφερθούν για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτό το παιδί», ανέφερε σε δηλώσεις του στo patrisnews.com ο πρόεδρος των αθιγγάνων της Ηλείας, Λάζαρος Καραχάλιος.

Χωρίς επίδομα Πρόνοιας

Απίστευτη ταλαιπωρία σε όλα αυτά είναι πως τον τελευταίο μήνα το αβάπτιστο αγοράκι δεν λαμβάνει το επίδομα της Πρόνοιας για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς είναι αναγκασμένο να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ώστε να ξεκινήσει και πάλι η λήψη του επιδόματος.

«Η ζωή του παιδιού κινδυνεύει καθώς η αναιμία φανκόνι είναι μια δύσκολη περίπτωση και θέλει διαρκώς ιατρική παρακολούθηση. Ζητούμε από την πολιτεία όσο είναι δυνατόν να στηρίξει την οικογένεια καθώς το επίδομα που λάμβανε το παιδί από την Πρόνοια κόπηκε τον τελευταίο μήνα και είμαστε στην αναμονή, για να ξεκινήσουμε πάλι τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για να λάβει και πάλι το επίδομα», επεσήμανε ο κ. Καραχάλιος.

Για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την οικογένεια, έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός με αριθμό 0026-0266-52-0101877076 στην τράπεζα Eurobank.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ