2014-03-19 18:04:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Πέντε μήνες χωρίς νερό στο Άνω Κουρτέσι!
Δέκα ακόμα μέρες θα περιμένουν οι κάτοικοι του Άνω Κουρτεσίου και των γύρω οικισμών να αποκατασταθεί το πρόβλημα της υδροδότησης, που αντιμετωπίζουν εδώ και πέντε μήνες, πριν προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αυτή, ήταν και η απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας, στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κουρτεσίου, στην οποία εξέφρασαν την οργή, την αγανάκτησή τους αλλά και την ανησυχία τους ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει Πριν από περίπου πέντε μήνες η πομόνα που υδροδοτεί το Άνω Κουρτέσι αλλά και τους διπλανούς οικισμούς Κοττέικα και Κωνσταντοπουλέικα «βύθισε», με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να μείνει χωρίς νερό. Οι παρεμβάσεις ωστόσο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπως τόνισαν οι κάτοικοι της περιοχής, δεν αποκατέστησαν πλήρως το πρόβλημα. Οι διακοπές στην υδροδότηση ήταν σχεδόν καθημερινές, ενώ ακόμα και τις μέρες που το Άνω Κουρτέσι είχε νερό, οι γύρω οικισμοί δεν είχαν.


Μιλώντας στo patrisnews.com ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κουρτεσίου κ.Κώστας Έλληνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάναμε σήμερα αυτή την κίνηση να μαζέψουμε όλο το χωριό γιατί δεν βλέπουμε λύση από την πλευρά του δήμου. Όχι πάντα, κάποιες φορές υπάρχει ανταπόκριση αλλά στο συγκεκριμένο πρόβλημα όχι. Θέλουμε νερό, αυτό είναι το σημαντικότερο. Δεν ζητάμε περισσότερη καθαριότητα, λύση με τα σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι δυνατόν το 2014 ένα ολόκληρο χωριό να μην έχει νερό».

Παράλληλα, ο κ. Έλληνας είπε: «Η πομόνα έχει χαλάσει από τον Νοέμβριο. Ο δήμος έκανε κάποιες ενέργειες και είχαμε λίγο νερό αλλά όχι πάντα. Ακόμα όμως και όταν είχαμε εμείς, δεν είχαν οι γύρω οικισμοί. Η γεώτρηση βύθισε, μας είπαν ότι θα ανοίξουν άλλη, αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει. Πήγαμε στον δήμο και ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα έχουμε νερό δεν πήραμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουρτεσίου κ. Κώστας Σταθόπουλος είπε: «Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν έχει δοθεί λύση. Τον λόγο βέβαια δεν τον γνωρίζουμε. Από την πλευρά μας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλα τα έγγραφα εδώ και πολύ καιρό. Οι υπεύθυνοι είναι πιο πάνω από εμάς. Αργήσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση, θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Θέλω να πιστεύω ότι ο δήμος θα ευαισθητοποιηθεί και θα λυθεί το πρόβλημα, δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να πιστεύω ότι το χωριό θα συνεχίσει να παραμένει χωρίς νερό».

«Η λύση έχει δρομολογηθεί»

Το «παρών» στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Άνω Κουρτεσίου έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ένα πρόβλημα με το νερό στο Άνω Κουρτέσι που έχει δημιουργηθεί εδώ και πέντε μήνες. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, απλά έχουμε μείνει αρκετά πίσω γιατί είχαμε κάποια συμβούλια που δεν έγιναν γιατί δεν είχαν απαρτία και αναβλήθηκαν, οπότε δημιουργήθηκε καθυστέρηση. Αυτή την εβδομάδα ξεκινά ο γεωτρυπανιστής από τη Νέα Μανωλάδα, γιατί έχουμε και εκεί το ίδιο πρόβλημα, και την επόμενη Δευτέρα – Τρίτη θα βρίσκεται εδώ για να κάνει τη νέα γεώτρηση και να λυθεί το πρόβλημα».

Οι κάτοικοι του Άνω Κουρτεσίου και των γύρω οικισμών αποφάσισαν να περιμένουν το διάστημα που ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ενώ, εάν μέσα σε αυτό δεν προχωρήσει η λύση θα προβούν σε δυναμικότερες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ