2014-03-20 09:32:06
Φωτογραφία για Σερβία: Επαφές μεταξύ κράτους και οργανωμένου εγκλήματος
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί σχέσης μεταξύ κρατικών δομών και εγκληματικών οργανώσεων, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας...

Νίκολα Σελάκοβιτς με αφορμή τη σύλληψη του επονομαζόμενου βαρόνου των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς.

Ο κ. Σελάκοβιτς, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Pink, είπε ότι το σημαντικότερο είναι ότι ο Σάριτς βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών οργάνων και ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη του.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της ομάδας του Σάριτς και στο ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά, ο κ. Σελάκοβιτς είπε ότι η κοινή γνώμη στο σύνολό της για κάποιο χρονικό διάστημα δεν το γνώριζε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το ήξεραν πολλοί στο κρατικό σύστημα και στις κρατικές αρχές.

"Είναι αδύνατον, όταν κάποιος επενδύει στο κράτος 2 ή 3 εκατ. ευρώ και προσπαθεί να τα εντάξει σε επίσημες ροές, να μην είναι γνωστό, κυρίως σε ένα κράτος σε μετάβαση, στο οποίο με τη διαδικασία του ξεπλύματος χρήματος ιδιωτικοποιήθηκαν πολλές επιχειρήσεις" σημείωσε ο κ. Σελάκοβιτς.


Η επιχείρηση σύλληψης του Σάριτς και για τη Σερβία και για το Μαυροβούνιο αποτελεί κορύφωση της συνεργασίας των υπουργείων Δικαιοσύνης, τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί.

Ο κ. Σελάκοβιτς χαρακτήρισε ανεύθυνες τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για του που κρυβόταν ο Σάριτς, είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι βρισκόταν στο Μαυροβούνιο και ή στο Κόσοβο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας ανέφερε ότι τα σερβικά αστυνομικά όργανα εντόπισαν την ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας ήδη από τις αρχές του 2000.

"Σαν μαγιά φούσκωνε επί χρόνια, άλλαζαν οι κυβερνήσεις και μετά τη διάλυση της μαφίας του Ζέμουν, άρχισε να διογκώνεται η νέα συμμορία" είπε.

Ο κ. Σελάκοβιτς επιβεβαίωσε ότι η δικαστική διαδικασία θα ανοίξει και κλείσει πολλά ζητήματα και ότι πρώτα υπήρχε το κατηγορητήριο για τα ναρκωτικά, μετά για ξέπλυμα χρήματος και για αποκάλυψη υπηρεσιακών απορρήτων και ότι "το κουβάρι ξετυλίγεται".

"Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι διέρρευσαν πληροφορίες από εμπιστευτικά κρατικά όργανα" ανέφερε και πρόσθεσε ότι "στη Βοϊβοντίνα, όπου πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης είναι ο Μπόγιαν Πάιτιτς από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS), υπήρχε ο νόμος της σιωπής, επειδή εκεί ξοδεύονταν τεράστια χρηματικά ποσά".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας σημείωσε ότι ο Ντάρκο Σάριτς αγόρασε τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο κέντρο του Νόβι Σαντ, ακίνητα και άλλα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ