2014-03-20 09:38:16
Φωτογραφία για Ηράκλειο Αττικής: Με ποιον τρόπο η Χρυση Αυγή επιχειρεί να βγάλει δήμαρχο...!!!
Πριν από περίπου 130 ημέρες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής για τη Βόρεια Αθήνα που βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής 

έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν της δολοφονίας των δύο Χρυσαυγιτών Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Πρόκειται για ένα περιστατικό στο οποίο επιχείρησε να επενδύσει πολιτικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και να το

«συμψηφίσει» με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να πει κανείς ότι στέφθηκε με επιτυχία αν κρίνει από τη μείωση της απήχησης του νεοναζιστικού μορφώματος στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, ο επόμενος στόχος του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου είναι οι ευρωεκλογές και, βεβαίως, οι τοπικές εκλογές.

Στη Χρυσή Αυγή, παρά τα όσα λένε δημοσίως, γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον οι επίσημοι υποψήφιοί τους να βρίσκονται στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κάποια από τις περιφέρειες ή τους μεγάλους δήμους. Πόσω μάλλον να κερδίσουν κάποιον από αυτούς.


Για το λόγο αυτό σε μικρότερους δήμους στηρίζουν ανεπίσημα υποψήφιους που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τη ΝΔ ώστε να μπορέσουν να αλιεύσουν περισσότερες δεξιές ψήφους.

Η περίπτωση του Ηρακλείου Αττικής

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τόπου δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Νοέμβριο. Αιχμή του δόρατος ο ο νεοδημοκράτης πρώην δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Γεωργόπουλος, που στις εκλογές του 2010 από την πρώτη θέση που είχε πάρει τέσσερα χρόνια πριν, βρέθηκε στην τέταρτη, με ποσοστό 15,55%. Έτσι, σε αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, καθώς η εκλογική συντριβή έμοιαζε περισσότερο από σίγουρη.

Μάλιστα, ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ήταν δημοτικός σύμβουλος του κ. Γεωργόπουλου, που στα μέσα της προηγούμενης θητείας παραιτήθηκε, έκανε τη δική του παράταξη (σ.σ. συμμετείχε και ο Συνδυασμός τον οποίο στήριζε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ) και κέρδισε στις εκλογές του 2010 το δήμο, από τον πρώην επικεφαλής του.

Συγγενής του Ν. Μιχαλολιάκου;

Πως προέκυψε, λοιπόν, η αλλαγή των δεδομένων;  Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κ. Γεωργόπουλος  έχει ένα νέο μεγάλο «όπλο» σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση που ίσως και να τον στείλει ακόμα και στον δημαρχιακό θώκο. Αυτό το όπλο είναι η Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα η σχέση του με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, με τον οποίο λέγεται ότι είναι συγγενείς. Δεδομένο είναι ότι έχουν κοινή καταγωγή, τη Μάνη.

Έτσι, το σενάριο που έχει κυκλοφορήσει φέρνει τον κ. Γεωργόπουλο να είναι ανεπίσημα ο εκλεκτός της ΧΑ, η οποία δεν «κατεβάζει» υποψήφιο, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής της, Γιώργος Γερμενής, είναι Ηρακλειώτης, γιος παλαιού αρτοποιού της πόλης και έχει δυναμική στην περιοχή.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ