2014-03-20 15:53:05
Φωτογραφία για Κακοδιοίκηση και βλάβη του δημόσιου συμφέροντος στο Δήμο Ιωαννίνων
Την υπόδειξη να εκπονηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών, μια συνολική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που... θα περιλαμβάνει αθροιστικά τα αποτελέσματα της κατασκευής και λειτουργίας του έργου του «μικρού δακτυλίου» της πόλης των Ιωαννίνων, που περιλαμβάνει την Κενάν Μεσσαρέ, την οδό Βογιάννου και την κατασκευή – επέκταση της Γεννηματά, επαναλαμβάνει με έγγραφό του ο «Συνήγορος του Πολίτη».

Ο «Συνήγορος» επισημαίνει ότι είχε ζητήσει την εκπόνηση ΜΠΕ, εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο ο Δήμος επικαλέστηκε έλλειψη πιστώσεων και για το λόγο αυτό - όπως τον ενημέρωσε - οι διαδικασίες ξεκίνησαν από την Υπηρεσία. Ο ισχυρισμός του Δήμου, δεν άφησε ικανοποιημένο το «Συνήγορο» που επισημαίνει ότι ενώ διασφαλίζονται οι πόροι για την ολοκλήρωση και την έναρξη νέων έργων, δεν υπάρχει μέριμνα διασφάλισης πόρων για τις διαδικασίες αδειοδότησης.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι η Διοίκηση, (ο Δήμος δηλαδή), συνεχίζοντας την κατασκευή νέων έργων άνευ ολοκληρωμένης ΜΠΕ, ακολουθεί μια «πρακτική που στερείται νομιμότητας και εν τέλει είναι επιβλαβής για το δημόσιο συμφέρον», ζητώντας να αντιμετωπιστεί άμεσα το έργο στο σύνολό του ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότησή του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ