2014-03-20 17:52:28
Φωτογραφία για ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΓΚΣ
Ο Ράιαν Γκιγκς ήταν στην ενδεκάδα του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στον Ολυμπιακό με τον Ουαλό ποδοσφαιριστή να φτάνει τις 140 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παράλληλα να γίνεται και ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει σε ομίλους της διοργάνωσης, εκτός από τους τερματοφύλακες...

Ο «αειθαλής» Γκιγκς πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ, όντας 40 ετών και 110 ημερών!

Εάν συμπεριληφθούν σ’ αυτή την λίστα και οι τερματοφύλακες, τότε ο Έντβιν φαν ντερ Σάαρ είναι ο γηραιότερος που έχει παίξει σε νοκ άουτ αγώνας στον θεσμό, καθώς σε ηλικία 40 ετών και 211 ημερών έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης το 2011 στη Ρώμη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Από εκεί και πέρα, συνολικά σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και αναμετρήσεις ομίλων, το ρεκόρ ανήκει σ’ έναν άλλο τερματοφύλακα, και μιλάμε για τον Μάρκο Μπαλότα, ο οποίος με την Λάτσιο αγωνίστηκε κόντρα στην Ρεάλ τον Δεκέμβρη του 2007, όντας 43 ετών και 253 ημερών.


Όσον αφορά στον νεότερο παίκτη που έχει παίξει στην διοργάνωση, αυτός παραμένει ο Πίτερ Οφορίκουε, όταν με τον Ολυμπιακό είχε παίξει σε ηλικία 17 ετών και 194 ημερών κόντρα στην Ρόζενμποργκ την 1η Οκτώβρη του 1997.

Είναι και ο γηραιότερος σκόρερ ο Γκιγκς

Να θυμίσουμε πως ο Ράιαν Γκιγκς είναι και ο γηραιότερος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 σκόραρε κόντρα στην Μπενφίκα, όντας 37 ετών και 289 ημερών.

Δύο συμμετοχές πίσω από τον Ραούλ

Όπως είπαμε, ο Ράιν Γκιγκς με την συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έφτασε τις 140 στη διοργάνωση και ο Ουαλός άσος απέχει μόλις δύο από τον Ραουλ, που έχει τις περισσότερες (142), ενώ 139 μετράει ο Τσάβι της Μπαρτσελόνα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ