2014-03-21 08:45:03
Φωτογραφία για Αποζημιώνονται 2.000 Ηλείοι αγρότες με 451.000 ευρώ!
Στους καταθετικούς τους λογαριασμούς για 2.000 περίπου αγρότες μπήκαν την Τρίτη συνολικά 541.000 ευρώ, αποζημιώσεις που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δένδρα, καπνά, ελιές, αμπέλια και κηπευτικά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη σχετική προαναγγελία είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες στo patrisnews.com και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σχετικά με τις πληρωμές των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για τις αγροτικές καλλιέργειες από τις κλιματικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο και θα πρέπει να υπάρξει εναρμόνιση του ΕΛΓΑ με τα νέα δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά το 2013, να σας ενημερώσω ότι ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 47,9 εκατομμυρίων ευρώ και εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν άλλα 7 εκατ. για ζημιές στη φυτική παραγωγή. Για τη ζωϊκή παραγωγή έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα 2,7 εκατ. ευρώ».

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ