2014-03-21 13:07:03
Φωτογραφία για Λαϊκή συνέλευση δημοτών του Βελβεντού
Με μια από τις γνώριμες διαδικασίες της αυτοδιοικητικής λειτουργίας, που εφαρμόζεται από το 1982 στο Βελβεντό και... αποτέλεσε το θεσμό επικοινωνίας, ελέγχου, λογοδοσίας και αποφάσεων αυτής της κοινωνίας, συζήτησαν οι πολίτες του πρ. Δήμου Βελβεντού το θέμα της μέχρι σήμερα πορείας μας και των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η λαϊκή συνέλευση των δημοτών συγκλήθηκε μετά από πρόταση που συζητήθηκε και αποφασίστηκε στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με την πρωτοβουλία των τεσσάρων εν ζωή διατελεσάντων Δημάρχων Τσιουκάνη Γιώργου, Μπελιά Μάκη, Σόκουτη Ιωάννη (ο οποίος και απουσίασε τελικά από το Προεδρείο γιατί βρισκόταν στην Αθήνα για θέματα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας) και Στεργίου Μανώλη.

Στην πολύωρη συνέλευση συμμετείχαν 800 και πλέον άτομα, επικράτησε νηφάλιο κλίμα και συζητήθηκε η επόμενη μέρα τόσο για τον αγώνα μας σε σχέση με το αίτημα της επανασύστασης του Δήμου Βελβεντού, που δεν ευοδώθηκε μέχρι σήμερα, όσο και με τη στάση των δημοτών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.


Τον λόγο έλαβαν πολλοί συμμετέχοντες και εξέθεσαν τις απόψεις τους, κυρίως δε την αγωνία τους για το πώς θα συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας και την επόμενη μέρα.

Στο τέλος της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν δυο ψηφοφορίες. Η πρώτη ζήτησε τη γνώμη του Σώματος για το αν θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για τη στάση των πολιτών ενόψει των εκλογών του Μαΐου ή αν θα παραμέναμε στο δημοψήφισμα του 2010. Η απάντηση με συντριπτική πλειοψηφία, σχεδόν καθολικά, ήταν να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα, το οποίο και ορίστηκε για τις 24 και 25 Μαρτίου 2014, και θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.

Η δεύτερη ψηφοφορία αφορούσε το ερώτημα του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

Εκεί κατατέθηκαν δυο προτάσεις:

Η πρώτη ήταν και πρόταση του Δ.Σ. της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και ήταν «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2014 ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;»

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε από τον πρ. Δήμαρχο Μάκη Μπελιά και από άλλους πολίτες ήταν: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ;».

Πλειοψήφησε η πρώτη πρόταση και επομένως στο ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι δημότες στο δημοψήφισμα της 24ης & 25ης Μαρτίου είναι: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2014; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;».

Ακολούθως η συνέλευση έκλεισε τις εργασίες της με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει το δημοψήφισμα με τον πλέον δόκιμο τρόπο, που προβλέπει ο νόμος. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού (δηλ. των οικισμών Βελβεντού, Αγίας Κυριακής, Καταφυγίου, Παλαιογρατσάνου και Πολυφύτου). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ