2014-03-21 17:59:05
Φωτογραφία για Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στη μάχη κατά του Ρατσισμού, σύμφωνα με τον Δένδια
Για «διεθνή πρωτοπορία» της Ελλάδας κατά του ρατσισμού, κάνει λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις... ενέργειες της χώρας για την αντιμετώπιση κάθε διάκρισης ή βίας κατά προσώπων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Στο σχετικό μήνυμά του ο κ. Δένδιας κάνει ειδική αναφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η μάχη απέναντι στον ρατσισμό είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο των κομμάτων, μια μάχη «που όλοι μαζί οφείλουμε να την δίνουμε καθημερινά και που όλοι μαζί πρέπει να την κερδίσουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει εμπράκτως ότι αξιοποιεί πλήρως το νομικό της οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση κάθε διάκρισης ή βίας κατά προσώπων, λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, «ακόμη και σήμερα που η ελληνική κοινωνία υφίσταται ακόμη τις συνέπειες μίας κρίσης που έθεσε σε δοκιμασία πολλές από τις σταθερές αξίες της καθημερινής μας ζωής».


Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι «είναι γνωστή στους πάντες η αντίδραση της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόκληση που αποτέλεσε η έκνομη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος».

Μάλιστα, τονίζει ότι η ΧΑ, αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενώπιον της Δικαιοσύνης, όχι για τις ιδέες της, αλλά για τις πράξεις της και προσθέτει ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη σύσταση των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, έδωσε ουσιαστική απάντηση στην αποτροπή των φαινομένων ρατσισμού.

«Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και με την λειτουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνεχίζει και προσθέτει ότι έχει καταστεί σαφές ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται στην Ελλάδα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ