2014-03-21 22:25:45
Φωτογραφία για Δίνει μάχη για τη ζωή του -  Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Τ. Μητσόπουλος
Λευκωσία: Δύσκολες ώρες για τον υπουργό Άμυνας, Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ύστερα από ρήξη ανευρύσματος του εγκεφάλου.

Χωρίς ουσιαστική αλλαγή η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το τρίτο ιατρικό ανακοινωθέν, που δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στις 8.30μ.μ. Το διευρυμένο ιατροσυμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της ακολουθούμενης αγωγής.

Μετά από επιπρόσθετες εξετάσεις που έγιναν ακολούθησε διευρυμένο ιατροσυμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν εντατικολόγοι και νευροχειρουργοί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και ομάδα καθηγητών από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Στο προηγούμενο ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε  ο ίδιος ο νευροχειρουργός του Νοσοκομείου, Άκης Λάμπρου αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας μετά την εισαγωγή του με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφάλου, υπεβλήθη σε επείγουσα εγχείριση από ομάδα νευροχειρουργών με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού καθετήρα για ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως.


Στην Κύπρο γιατροί από το εξωτερικό

Δύο γιατροί από το Ισραήλ ήρθαν εσπευσμένα στην Κύπρο και μετέβησαν αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική μονάδα παρακολούθησης ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος.

Σο νοσοκομείο βρίσκεται ακόμη ένας γιατρός από την Αθήνα, ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία, Αλέξανδρος Ανδρέου.

Οι γιατροί από το Ισραήλ και την Αθήνα θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη με τους Κύπριους ομολόγους τους, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υγεία του Τάσου Μητσόπουλου.

Τον Τάσο Μητσόπουλο βρήκε λιπόθυμο στο γραφείο του η ιδιαιτέρα του γύρω στις 10 το πρωί μερικά λεπτά μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ελλάδας και λίγο προτού δεχθεί τον Αμερικανό πρέσβη.

Η ιδιαιτέρα του Υπουργού προσπάθησε να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο ενόψει της συνάντησης με τον Αμερικανό διπλωμάτη, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Πήγε στο γραφείο του Υπουργού να δει τι συμβαίνει και τον βρήκε λιπόθυμο.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Άμυνας μόλις την περασμένη βδομάδα, μετά τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, στον οποίο προέβη ο Προεδρος Αναστασιάδης.

Τι είναι η υπαραχνοειδής αιμορραγία

Υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας που συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα και που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση.

Επιστρέφει άρον άρον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τηρείται συνεχώς ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου και επέστρεψε πριν από λίγο στην Κύπρο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από ελληνικής πλευράς έγινε γνωστό, ότι επικοινωνία με την Κύπρο προκειμένου για ενημερωθεί είχε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεδομένου ότι ο Τάσος Μητσόπουλος είναι προσωπικός του φίλος.

Αναβλήθηκε συνεδρία της Επ.Άμυνας

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας ακύρωσε τη συνεδρία της που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:45 λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου που υπέστη ο υπουργός.

Tα μέλη της Επιτροπής Άμυνας μετέβηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε ο κ. Μητσόπουλος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βαρνάβα, μεταβαίνοντας στο Νοσοκομείο, ανέφερε ότι με τον υπουργό είχε προγραμματισθεί και γεύμα το οποίο επίσης ακυρώνεται.

Στο πλευρό του πολιτικοί και απλός κόσμος

Στο Γενικό Νοσοκομείο προσέτρεξαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο τέως υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, βουλευτές και άλλοι κομματικοί και κρατικοί αξιωματούχοι. Στο χώρο μετέβη και ο Γιαννάκης Ομήρου, προκειμένου να ενημερωθεί.

Στον χώρο του νοσοκομείου μετέβη και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ πολλά είναι τα μηνύματα και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook στην οποία τόσο πολιτικοί του ΔΗΣΥ, όσο και άτομα άλλων κομμάτων στέλνουν ευχές για τον υπουργό Άμυνας. Όλοι εξαίρουν το ήθος του υπουργού και εύχονται περαστικά.

Σε ανακοίνωσή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρει ότι οι σκέψεις και οι προσευχές όλων μας είναι αυτή την ώρα με τον Τάσο που δίνει τη μεγάλη μάχη. «Μαζί με την οικογένειά του και εμείς, η ευρύτερη οικογένειά του, στεκόμαστε δίπλα του. Εκφράζοντας την αγωνία όλων μας, εύχομαι ο Τάσος να τα καταφέρει και να βγει νικητής σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Να κρατήσει γερά και σύντομα να βρεθεί ξανά κοντά μας», καταλήγει.

Πολλά είναι και τα μηνύματα από απλούς πολίτες.

Ακυρώσεις εκδηλώσεων από τα κόμματα

Κόμματα με ανακοινώσεις τους εύχονται στον Τάσο Μητσόπουλο να ξεπεράσει τη δοκιμασία και τη δύσκολη μάχη που δίνει και να αναρρώσει γρήγορα. Εκφράζουν επίσης την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

Στο άκουσμα της είδησης, κόμματα ακύρωσαν για σήμερα προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συναντήσεις, ως ένδειξη συμπαράστασης στις δύσκολες ώρες που περνά ο Τάσος Μητσόπουλος.

Η Διάσκεψη Τύπου του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη που ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00μ ακυρώνεται λόγω της εξέλιξης με την υγεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

«Οι σκέψεις όλων μας αυτή την ώρα είναι στη μάχη για τη ζωή που δίνει ο Τάσος Μητσόπουλος. Του ευχόμαστε ολόψυχα να την κερδίσει. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια και στους οικείους του και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρνακα.

«Αυτές τις ώρες οι σκέψεις και οι προσευχές όλων μας είναι με τον Τάσο Μητσόπουλο και στη μάχη που δίνει για τη ζωή του. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι παρακολουθεί από κοντά και με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του Υπουργού Άμυνας κ. Τάσου Μητσόπουλου. Εκφράζει δε τη συμπάθεια και τη στήριξη του τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του για τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες συμμερίζονται την αγωνία για την υγεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου και εύχονται να ξεπεράσει τις κρίσιμες ώρες που περνά και να αναρρώσει γρήγορα.

Πηγή: philenews, με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Φώτο: Γιάννης Νησιώτης

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/191063/se-exairetika-krisimi-katastasi-paramenei-o-t-mitsopoulos#sthash.nCH9P9ip.dpuf
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ