2014-03-24 10:54:12
Φωτογραφία για ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ!
Αρκετές αξιοσημείωτες επιδόσεις πέτυχε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του νίκη επί του Εργοτέλη, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Νέλσον Βαλντέζ.

Το "sport-fm.gr" παρουσιάζει τα ερυθρόλευκα κατορθώματα και σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του:

Τα ρεκόρ για τον Ολυμπιακό συνεχίζονται, παρότι έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, και αυτό έγινε χθες στο Ηράκλειο με τη νίκη (1-4) επί του Εργοτέλη.

*** Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει 40 γκολ μακριά από το Καραϊσκάκη.

Οι παίκτες του Μίτσελ έσπασαν το αντίστοιχο ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε δύο σεζόν είχε σταματήσει στα 39 γκολ (το 1999-2000 σε 17 ματς και το 1961/62 σε 15 αγώνες).

*** Από εκεί και πέρα, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νέλσον Βαλντέζ, ο οποίος έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας. Ο Παραγουανός επιθετικός έγινε χθες ο πρώτος παίκτης στα χρονικά της Α’ Εθνικής (1959/60), που κατάφερε να σημειώσει χατ-τρικ με τη συμπλήρωση του 13ου λεπτού ενός αγώνα!


Ο διεθνής κατάφερε να ξεπεράσει τον αείμνηστο Γιώργο Γιαννακόπουλο, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου 1965 είχε ολοκληρώσει το χατ τρικ στο 18' του αγώνα Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 7-0 (τα δύο πρώτα γκολ τα είχε πετύχει στο 7' και στο 16').

*** Εν τω μεταξύ, από την αγωνιστική περίοδο 1973/74 οι ερυθρόλευκοι είχαν να δουν πέντε χατ-τρικ σε μία σεζόν από τους παίκτες τους. Για την ακρίβεια, τότε είχαν σημειώσει τέσσερα οι Κρητικόπουλος, Γιούτσος, Τριαντάφυλλος, Λοσάντα και ένα καρέ ο Τριαντάφυλλος.

*** Ακόμη ένα «φράγμα» που έσπασε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή νίκη επί του ΕΡγοτέλη είναι πως έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α' Εθνικής που ξεπέρασε τους 3.600 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία όλων των ετών! Για την ακρίβεια, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν 3.602, τη στιγμή που ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει 3.484 -δεν προλαβαίνει φέτος ούτε τους 3.500.

*** Τέλος, ο Μίτσελ – ανήμερα των 51ων γενεθλίων του – συμπλήρωσε 40 παιχνίδια στον ερυθρόλευκο πάγκο στο πρωτάθλημα. Ήταν 9 Φεβρουαρίου 2013, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ανέλαβε την ομάδα και μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 34 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπάρχει συσκότιση…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπάρχει συσκότιση…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ