2014-03-24 14:06:45
Φωτογραφία για Αποχαιρέτησαν τον Τάσο Μητσόπουλο [Video - Photos]
Πένθος σήμερα στην Κύπρο, όπου στις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε η κηδεία του τέως υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη και επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης, φανερά συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αγαπημένε μου φίλε… με αφήνεις για πρώτη φορά μόνο, να αντιδράσω όπως εγώ ο ίδιος νομίζω… Ήσουν αυτό που έλειπε από την πολιτική ζωή του τόπου».

Με σύντομη ομιλία αποχαιρέτησε η Χαρά Μητσοπούλου τον πατέρα της εκ μέρους της οικογένειας της.

Την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, την οικογένεια του εκλιπόντος, τον Πρεσβευτή της Ελλάδας Βασίλη Παπαϊωάννου, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Φόρο τιμής απέτισε στον Τ. Μητσόπουλο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, σε έκτακτη της συνεδρία σήμερα το πρωί.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ