2014-03-24 16:04:11
Φωτογραφία για Ποινές φυλάκισης σε οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού
Με φυλάκιση 12, 18 και 27 μηνών, χρηματικό πρόστιμο, αλλά και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Αγρινίου τρεις οπαδοί του Παναιτωλικού για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011 μεταξύ οπαδών και αστυνομικών λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς και κατηγορούνταν για απρόκλητες σωματικές βλάβες κατά συρροή (σε βάρος δυο αστυνομικών) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την Αστυνομία τα επεισόδια ξεκίνησε όταν νεαρός αρνήθηκε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο με αποτέλεσμα στη συνέχεια τριάντα- σαράντα άτομα να επιτεθούν κατά ομάδας αστυνομικών, να προκληθούν εκδορές σε δυο από αυτούς και να αφαιρεθεί το γκλοπ από έναν ακόμη.

Επίσης από την Αστυνομία υποστηρίζεται, ότι το επεισόδιο ήταν προμελετημένο ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια μόνιμη κατάσταση μη ελέγχου στην θύρα των οργανωμένων. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για προκλητική στάση της αστυνομίας και κατήγγειλαν ότι ένας εκ των αστυνομικών κατά την διάρκεια των επεισοδίων έβγαλε από την θήκη του το υπηρεσιακό του όπλο.


Οι τρεις οπαδοί στη χθεσινή δίκη αντιμετώπιζαν σοβαρές κατηγορίες με βάση τον αθλητικό νόμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την συγκεκριμένη δίκη υπήρχε και δεύτερη δίκη σε βάρος ενός ακόμη ατόμου με τις ίδιες κατηγορίες για τα ίδια επεισόδια, στο οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Τελικά μετά την ακροαματική διαδικασία οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απρόκλητες σωματικές βλάβες κατά συρροή σε βάρος των δυο αστυνομικών και αθωώθηκαν για την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής για απόσυρση της δικογραφίας, ώστε σε αυτή να ενταχθεί και η κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις ήταν φυλάκιση 12, 18 και 27 μηνών αντίστοιχα. Η χαμηλότερη ποινή επιβλήθηκε σε νεαρό, που είχε αποδεικτικά στοιχεία πως την συγκεκριμένη περίοδο είχε σπασμένη ωμοπλάτη και χέρι από ατύχημα, το δικαστήριο όμως δεν δέχθηκε ότι δεν είχε συμμετοχή. Επίσης τους απαγορεύτηκε η είσοδος στα γήπεδα για δυο χρόνια, ενώ υποχρεούνται να παρουσιάζονται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δυο ώρες πριν την έναρξη και δυο ώρες μετά την λήξη κάθε αγώνα του Παναιτωλικού. Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παράσταση πολιτικής αγωγής έγινε από την Τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ