2014-03-24 19:20:09
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» ώστε να καλυφθούν και ανασφάλιστοι πολίτες που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εξέτασε στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή που έχει αναλάβει να καθορίσει τους δικαιούχους των 525 εκατ. ευρώ.

Μετά τη δίωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προωθήθηκαν οι ακόλουθες λύσεις:

 1. Να επιδοτηθούν φορείς, μεταξύ των οποίων και η Αρχιεπισκοπή η οποία και θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, προκειμένου να φτιαχτεί πρόγραμμα σίτισης και στέγασης αστέγων. Γι’ αυτό το σκοπό θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον 2000 ανθρώπων που τώρα δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.


2. Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται να διατεθούν για την ασφαλιστική κάλυψη, (υγειονομική περίθαλψη), ανασφάλιστων. Με το ποσό αυτό μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες έως και 400.000 ανασφάλιστων που είναι μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες αλλά και επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους και δεν καλύπτονται πλέον από τον ΟΑΕΕ

Εν τω μεταξύ, εκτός από τους ένστολους για τους οποίους έχουν ήδη γίνει ανακοινώσεις, από το υπουργείο Οικονομικών, (δικαιούχοι είναι όσοι εισπράττουν λιγότερα από 1.500 ευρώ μεικτά), δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι:

1. Μακροχρόνια άνεργοι

2. Χαμηλοσυνταξιούχοι

3. Φτωχά νοικοκυριά

4.  Επιτηδευματίες που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Θα θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο (δεν έχει οριστεί ακόμη καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξετάζει το δημοσιονομικό κόστος ανάλογα με το σενάριο), ενώ το ποσό του μερίσματος, το οποίο δεν αναμένεται να είναι μικρότερο από 400-500 ευρώ, θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ