2014-03-24 20:12:50
Φωτογραφία για «Σφαγή» Ρεπούση - Φαήλου - Μουρούτη για τις παρελάσεις,,,!!!
Aπό τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ρεπούση: «Θεσμός που προέρχεται από τον Μεταξά οι μαθητικές παρελάσεις» - Φαήλος: «Ενοχλείται η αριστεροσύνη της μανδάμ...» - Ποιά φωτογραφία ανάρτησε ο Μουρούτης στο twitter

Στα όρια του «εθνικού» διχασμού, αντί της εθνικής ανάτασης, έφθασε σήμερα η πολιτική κόντρα για τις παρελάσεις και τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου - μια κόντρα, με πρωταγωνιστές τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, τον Φαήλο Κρανιδιώτη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν και η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαρία Ρεπούση, δηλώνει εδώ και χρόνια την αντίθεση της σχετικά με τις παρελάσεις και ως εκ τούτου ήταν αναμενόμενο ότι θα δεχόταν «γαλάζια» πυρά. Σε δηλώσεις της στο ΒΗΜΑ Fm, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι για οικονομικούς λόγους θα πρέπει οι στρατιωτικές παρελάσεις να γίνονται μόνο από πεζοπόρα τμήματα.


«Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ληφθεί η απόφαση – ακριβώς για να μειωθεί το κόστος που φαίνεται αρκετά μεγάλο – να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις», είπε η κυρία Ρεπούση, ενώ για μαθητικές παρελάσεις τόνισε ότι είναι κατάλοιπο του Μεταξικού καθεστώτος: «Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις της, προκάλεσαν την αντίδραση του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος της επιτέθηκε μέσω twitter: «Παρακαλούνται αύριο οι πιλότοι των μαχητικών κι οι οδηγοί αρμάτων, σιγά-σιγά τους κινητήρες, ενοχλείται η αριστεροσύνη της μανδάμ Ρεπούση», έγραψε.

«Παρακαλούνται αύριο οι πιλότοι των μαχητικών κι οι οδηγοί αρμάτων, σιγά-σιγά τους κινητήρες, ενοχλείται η αριστεροσύνη της μανδάμ Ρεπούση», έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Κεφαλογιάννης: O ΣΥΡΙΖΑ στέλνει κόσμο στις παρελάσεις για να κάνει επεισόδια

Για το θέμα των παρελάσεων, αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Real fm κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στέλνει δικά του στελέχη σε κάθε παρέλαση σε όλη την Ελλάδα για να δημιουργούν επεισόδια».

«Η εικόνα της μαθητικής παρέλασης δεν είναι εικόνα χώρας που λειτουργεί εύρυθμα και δημοκρατικά. Αλλά δεν είναι επίσης, αυτό το οποίο είδαμε στο προηγούμενο διάστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση, να μην εκπροσωπείται από κανένα βουλευτή της ή εκπρόσωπό της και να στείλει δικά της στελέχη σε κάθε παρέλαση σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργούν επεισόδια, και να η Ελλάδα να δίνει μια εικόνα σε όλη την Ευρώπη, ότι είναι υπό διάλυση. Ο πολίτης να δει την παρέλαση. Οι μειοψηφίες που δημιουργούν τα προβλήματα, αυτοί είναι που είναι υπόλογοι σε αυτή τη φάση». 

Σκουρλέτης: Γύψινες παρελάσεις και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα

«Είναι η δεύτερη χρονιά που νομίζω μ΄ έναν τέτοιο τρόπο επιχειρείται να εορτασθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας εορτασμός σε συνθήκες γύψου, που μετατρέπουν την πόλη σε μια αποστειρωμένη πόλη. Αυτά δεν τιμούν αυτή τη στιγμή κανέναν. Θεωρώ ότι μας προσβάλουν. Εχει γίνει πια συνήθεια να βλέπουμε σε διάφορες καταστάσεις η πόλη να μετατρέπεται σε ένα φρούριο αστυνομοκρατούμενο και οι πολίτες να βγαίνουν εκτός αυτής. Ειλικρινά είναι μια εικόνα προσβλητική», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στον Real Fm.

Η μάχη των social media: Τo tweet του Παπαδημούλη και η εικόνα του Μουρούτη στο facebook

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε στα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, γράφοντας στο twitter: «Οταν μια Κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να αντιμετωπίζει τις παρελάσεις, ως επικίνδυνες διαδηλώσεις, ομολογεί έμπρακτα,πόσο λαοφιλής νοιώθει...».

Η φωτογραφία που ανάρτησε ο Γιώργος Μουρούτης στο facebook Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, προκάλεσε για ακόμη μια φορά, καθώς με αφορμή την 25η Μαρτίου ανέβασε μια φωτογραφία στο facebook με τον Αντώνη Σαμαρά στο πρωθυπουργικό γραφείο δίπλα από τον πίνακα που φιλοτέχνησε ο Βρυζάκης το 1928, την «Ελλάς Ευγνωμονούσα», ωστόσο προκάλεσε με το κείμενο που συνόδευσε την φωτογραφία, καθώς έγραψε χαρακτηριστικά: «"Η Ελλάς Ευγνωμονούσα" ο εξαιρετικός πίνακας του Βρυζάκη που πήρε και πάλι τη θέση της στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας το αφαιρετικό "μπλε" του Γ.Παπανδρέου...». Σημειωτέον, ότι ο κ. Μουρούτης παρέλειψε να αναφέρει ότι το «αφαιρετικό μπλε», είναι το περίφημο «Ατέρμονο πεδίο – Δελφοί» του ελληνοαμερικανού Θεόδωρου Στάμου, έργα του οποίου βρίσκονται σε κορυφαία μουσεία ανά τον κόσμο 

«Είναι ένας εορτασμός σε συνθήκες γύψου, που μετατρέπουν την πόλη σε μια αποστειρωμένη πόλη», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης

To «αφαιρετικό μπλε» στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου Καμμένος: Δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο της Μέρκελ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οπως τόνισε στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος «η επέτειος του ξεσηκωμού δεν αποτελεί μόνο ημέρα μνήμης και σεβασμού στους αγωνιστές του 1821. Η πατρίδα μας σήμερα βιώνει μια αλλού είδους ξένη κατοχή, την οικονομική κατοχή που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, η οποία εκτελεί τις εντολές τους.

Η εθνική κυριαρχία καταλύεται, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων κινδυνεύει και οι κυβερνώντες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εκτελούν τις εντολές των δανειστών».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τιμούμε τον αγώνα των πολεμιστών του 1821. Μαζί με τον ελληνικό λαό θα αγωνιστούμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα αύριο σαν αυτό που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές του 1821 και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, όπως επιθυμούν η Μέρκελ και οι εγχώριοι υποτελείς της».

ΚΚΕ: Οποιος έχει το δίκιο με το μέρος του μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του

«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός, που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει, πάνω από όλα, ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την 25η Μαρτίου.

φωτογραφία: fosphotos.com
Πηγή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ