2014-03-25 12:40:04
Φωτογραφία για Η Αραβική '' Άνοιξη'' που έγινε Δυτικός εφιάλτης άποψη αναγνώστη
Τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2011 η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε με μεγάλη συγκίνηση και θαυμασμό την λαϊκή εξέγερση της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης.

Η φτώχεια, η μιζέρια και η ατελείωτη διαφθορά του Μπεν Αλί και το βαρύ καθεστώς δεκαετιών του στρατιωτικού Μουμπάρακ, τερματίστηκαν στις πλατείες με ειρηνικές κυρίως εκδηλώσεις του δίκαια αγανακτισμένου κόσμου.

Τα εγκλήματα που έγιναν στην Λιβύη , με την υποκίνηση εξέγερσης, τις εκατοντάδες φυλές με τόσες διαφορές και έριδες, την πρωτοφανή εικόνα των ανταρτών με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, την συμμετοχή παραστρατιωτικών , μισθοφόρων με βιογραφικά σε εξωτικές περιοχές και την κατάληξη της λαϊκής εξέγερσης σε ένα αιματοκυλισμένο εμφύλιο, που με την σειρά του οδήγησε στην αποκαθήλωση και σκύλευση του Τυράννου μεν αλλά και επί χρόνια ''μαύρου πρόβατου'' κάποιων ηθικών Δυτικών δυνάμεων, Μουαμαρ Καντάφι.

Η εξέγερση στην οποία πίστεψαν και οι κάτοικοι της Συρίας, για ένα καλύτερο αύριο και πιο κοντά ίσως στην Δυτική Δημοκρατία των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου, οδήγησε λόγω της παράνοιας και την διεστραμμένης φύσης του Άσαντ-και της υπόγειας επέμβασης ξένων δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών- σε ένα από τους πιο φρικιαστικούς εμφύλιους των τελευταίων δεκαετιών που συνεχίζεται ακόμη, με την ανθρώπινη ζωή να χάνει κάθε αξία, εκατομμύρια κόσμου να εκτοπίζονται σε γειτονικές χώρες και ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι χιλιάδων ετών να δέχονται μεγάλες καταστροφές ανυπολόγιστης οικονομικής και πολιτιστικής αξίας.

Η Παγκόσμια κοινή γνώμη έκανε τα στραβά μάτια:

- στις φήμες για συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών στην μεθόδευση των εξεγέρσεων σε εμφυλίους για την ολοκλήρωση παλαιών λογαριασμών με παλιούς φίλους (Καντάφι, Άσαντ).

-Στα καραγκιοζιλίκια και τους λεονταρισμούς του Σαρκοζί που το έπαιζε ιππότης της Δικαιοσύνης και της ηθικής καθώς έστελνε αεροπλάνα και βομβάρδιζε τη Λιβύη.

-Στη ακραία και ανήθική σκύλευση Καντάφι, που όλως τυχαίως έφθασε και στο τελευταίο τηλεοπτικό κανάλι του επαρχιακού Τουρκμενιστάν.

-Στα απαράδεκτα πανηγύρια της Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον στην είδηση της δολοφονίας Καντάφι, έκανε σαν πικραμένη έφηβη που χαιρόταν με κακία γιατί έφαγε αποβολή το αγόρι που την έστησε στον χορό των τελειόφοιτων -Στους απαράδεκτους βομβαρδισμούς και δολοφονίες αμάχων και στο χάος που επικράτησε και στη Λιβύη και στη Συρία και στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρουν οι μεγάλες δυνάμεις, διότι δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνεις με προμήθεια όπλων σε αντικαθεστωτικούς και εναέριες επιθέσεις, φορώντας τον μανδύα του ειρηνοποιού και του απελευθερωτή, όταν σε χώρες με άλλη θρησκεία, άλλη κουλτούρα, επικρατεί ήδη εμφυλιακό κλίμα και μετά να ρίχνεις όλες τις ευθύνες στους κακούς ηγέτες.

- Στην έξαρση του φαινομένου εμφάνισης τζιχαντιστών, φανατικών εξτρεμιστών, της Αλ Καίντα και στην εγκαθίδρυση των πολύ επικίνδυνων Σαλαφιστών με κάθε μέσο και δυστυχώς με εκλογικά ποσοστά ή την ανοχή του κόσμου, στο σύνολο του αραβικού τόξου.

-Στην πεποίθηση ότι ένα κόμμα πιο πολύ ''ιδέα'' όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μπορεί να φέρει την ειρήνη και την ασφαλή μετάβαση στον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου, και σε άλλες χώρες, μακριά από έριδες και το αίμα των προηγούμενων χρόνων.

Όλα αυτά τα γεγονότα, όλες οι άσχημες αυτές λεπτομέρειες, ο ρομαντισμός του ανόητου δυτικού πολίτη, που ανέχθηκε τα πάντα, ενώ συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του, βομβαρδισμούς,δολοφονίες αμάχων και αυτό το ατελείωτο δίχτυ της καταστροφής με Κακούς και παλαβούς τυράννους, ηθικούς δυτικούς με πυραύλους stinger, μυστικές υπηρεσίες σε οργασμό, Εταιρείες μισθοφόρων σε πλήρη λειτουργία, προμήθεια όπλων και οδηγιών για εμφύλιο σε ''αντικαθεστωτικούς'' και την εμφάνιση με κάθε ανοχή φανατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων και κομμάτων πολύ πιο επικίνδυνων και ακραίων από έναν ηγέτη που σκυλεύεται σε κάποιες εβδομάδες το πολύ, οδήγησαν στο πολιτικό και κοινωνικό χάος που επικρατεί σήμερα στην Λιβύη, στην Αίγυπτο και στον φρικαλέο εμφύλιο που δεν τελειώνει ποτέ στην Συρία.

Είμαστε ένοχοι ως παθητικοί συνεργάτες δολοφονιών αμάχων και της σκηνοθεσίας εμφύλιων και καταστροφής ανθρώπινων ζωών και κρατών διότι η συνταγή Σερβία-Μιλόσεβιτς, είναι παράνομη, ανήθικη και απαράδεκτη ανθρωπιστικά γιατί η παρέμβαση σε εσωτερικά κρατών με οποιονδήποτε τρόπο είναι επικίνδυνη, ποσώς μάλλον με την βία.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ηθική και καθαγιασμένη, ακόμη και αν περνάει με ψήφισμα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρώπης και του Κόσμου (ΝΑΤΟ, G8, Σ.Α.), η τιμωρία ενός ολόκληρου λαού, η διάλυση με βομβαρδισμούς μιας ολόκληρης χώρας και η πλήρης καταστροφή των παραγωγικών δομών ενός κράτους, διότι ο ηγέτης (Μιλόσεβιτς, Μπιν Λάντεν, Σαντάμ, Κανταφι,) είναι πια κακός διότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα για τα οποία τον εκπαιδεύσαμε ή τον βάλαμε εκεί για να εξυπηρετεί.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ