2014-03-25 18:00:09
Φωτογραφία για 4 υπόγεια projects που εκπλήσσουν!
Κάτω από τις πολυσύχναστες πόλεις του Λονδίνου, του Παρισιού, του Μόντρεαλ, της Νέας Υόρκης και του Ελσίνκι υπάρχουν υπόγειες κατασκευές που εντυπωσιάζουν αλλά και άλλες που αναμένεται να κατασκευαστούν. Εκεί που υπήρχαν αποχετεύσεις τώρα ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους εμπορικά κέντρα, μέσα σε υπονόμους δημιουργήθηκαν φάρμες φρέσκων λαχανικών ενώ υπόγειες πισίνες και χώροι άθλησης κάτω από τη γη θα μπορούν σε λίγο καιρό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό 1. Υπόγεια φάρμα στο Λονδίνο

Κάτω από τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, σε καταφύγια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ένα πειραματικό αγρόκτημα παραγωγής φρέσκων λαχανικών και βοτάνων κάνει θραύση με τα προϊόντα του.

2. Χώροι άθλησης & διασκέδασης στους εγκαταλειμμένους υπογείους του Παρισιού

Οκτώ στάσεις του Μετρό του Παρισιού που πλέον δεν χρησιμοποιούνται θα μεταμορφωθούν σε χώρους άθλησης με πισίνες και γήπεδα, διασκέδασης με εστιατόρια και κλαμπ αλλά και γκαλερί και πάρκα.


3. «Πόλη Σκιά» στο Ελσίνκι

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας αποφάσισε να δημιουργήσει μια υπόγεια πόλη με καταστήματα, διαμερίσματα, αθλητικούς χώρους, γήπεδα, πισίνες, πάρκα, γκαράζ, κι όλα αυτά κατασκευασμένα πάνω σε βράχο, με την ονομασία «Shadow City» (σ.σ. «Πόλη σκιά»).

4. Reso Underground Complex, Μόντρεαλ, Καναδάς

‘Ενα από τα μεγαλύτερα υπόγεια συγκροτήματα στον κόσμο, με πάνω από 20 χιλιόμετρα από σήραγγες, εκτείνεται σε μια έκταση 4,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, τράπεζες, γραφεία, διαμερίσματα, μουσεία, πανεπιστήμια, σταθμούς Μετρό, λεωφορείων κ.λπ.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ