2014-03-26 13:32:21
Φωτογραφία για Αποσύρεται ο Κιούελ
Οι πολλοί τραυματισμοί και οι λίγες πιθανότητες να πάει στο Μουντιάλ με την Εθνικής Αυστραλίας, ανάγκασαν τον Χάρι Κιούελ να πει αντίο στην ενεργό ποδοσφαιρική δράση.

Την αποχώρησή του από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση στην ηλικία των 35 ετών ανακοίνωσε ο Αυστραλός διεθνής μεσοεπιθετικός.

"Είναι σκληρό. Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους και είναι σκληρό γιατί είναι το μοναδικό άθλημα που γνωρίζω. Ξεκίνησα όταν ήμουν τεσσάρων χρονών, και ξεκίνησα επαγγελματικά όταν έγινα 17 σε μια καριέρα συνολικά 18 χρόνων. Είναι μια ζωή που έζησα και τώρα ξεκινάω να ζήσω μια άλλη. Έμεινα εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα χρόνο, έπαιξα καλά για την Μέλμπουρν Χαρτς, αλλά νομίζω είναι ώρα να παραχωρήσω έδαφος και για τους καινούργιους παίκτες. Πάντα έλεγα είναι προνόμιο και τιμή να υπερασπίζεσαι την χώρα σου και πρέπει να είσαι στο ύψιστο επίπεδο για να παίζεις. Είναι προφανές θα υπάρχουν ερωτήσεις για το Μουντιάλ αλλά δεν ήμουν μέλος της ομάδας εδώ και καιρό."


Η τελευταία ομάδα του Χάρι Κιούελ ήταν η Μέλμπουρν Χαρτς και η οποία έσπευσε να ευχαριστήσει μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης τον Αυστραλό μεσοεπιθετικό για την προσφορά του στην ομάδα. Ο Κιούελ θεωρείται το καλύτερο εξαγώγιμο ποδοσφαιρικό προϊόν της χώρας της Ωκεανίας μαζί με τον Τιμ Κέιχιλ και τον Μαρκ Βίντουκα.

 Ξεκίνησε την καριέρα του από την Λιντς, ομάδα στην οποία έφτιαξε και το ποδοσφαιρικό του όνομα. Το 2003 αποχωρεί και μετακομίζει στο Λίβερπουλ, εκεί όπου βρίσκει την ποδοσφαιρική του "Ιθάκη". Κορυφαία του στιγμή με την Λίβερπουλ, ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη και κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ  απέναντι στην Μίλαν. Μετά από πέντε χρόνια στους "Ρεντς" μετακομίζει στην πόλη όπου γεύτηκε την μεγαλύτερη χαρά στην καριέρα του για λογαριασμό της Γαλατασαράι.

 Εκεί θα μείνει τρία χρόνια έχοντας 22 γκολ σε 63 συμμετοχές, ώσπου παίρνει απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του. Οι δυο ομάδες της Μελβούρνης, η Βίκτορι και η Χάρτς, με ένα ενδιάμεσο σταθμό το Κατάρ και η Αλ Γκαράφα, θα είναι οι τελευταίοι σταθμοί της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Χάρι Κιούελ να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δηλώσεις έκαναν ο άλλοτε συμπαίκτης του Τιμ Κέιχιλ, αλλά και ο Ελληνο-Αυστραλός ομοσπονδιακός τεχνικός, Άγγελος Ποστέκογλου. Το τελευταίο παιχνίδι του Αυστραλού θα είναι απέναντι στην Σίδνεϊ Γουόντερερς στις 12 Απριλίου.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ