2014-03-26 16:35:52
Φωτογραφία για Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ
«Η πίεση που ασκείται σε κάποιους από εμάς ξεπερνάει τα όρια και τις δυνατότητές τους. Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Οι βουλευτές που πήραν τον λόγο εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ανεξαρτητοποιήσεις, αλλά και έκπληξη, κάνοντας λόγο για «κεραυνό εν αιθρία».

Νωρίτερα, με κοινή τους δήλωση ο κ. Γιοβανόπουλος και οι κ. Γιαταγάνα εξηγούσαν τους λόγους που τους ώθησαν να αποχωρήσουν από το κόμμα. «Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς», ανέφεραν μεταξύ άλλων. 

Οι δύο βουλευτές απάντησαν και στα περί αποστασίας που τους χρέωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζοντας: «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία", τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης, επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης»
. Σημειώνεται ότι η κ. Γιαταγάνα είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για την απόφαση του κόμματος να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ιστορικό των αποχωρήσεων

Με την αποχώρηση των δύο βουλευτών το κόμμα μετρά πλέον πέντε βουλευτές λιγότερους στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα μετά τις εκλογές του 2012. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. και έντονες διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο, αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος, μαζί με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Από αυτή την εξέλιξη, προέκυψε η ''Νέα ΜΕΡΑ'' με επικεφαλής τον Χρήστο Ζώη, που σήμερα συνεργάζεται με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε στη Ν.Δ..

Στις του 2014 διαγράφεται ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, εξαιτίας της μη προσέλευσής του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. που ακολούθησε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εσωκομματικά θέματα. Είχε προηγηθεί έντονη αμφισβήτηση και κριτική του κ. Νταβρή κατά του κ. Καμμένου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ