2014-03-27 09:59:13
Φωτογραφία για ΚΑΣΣΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΑΡΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ (VIDEO)
«Καλό είναι να είμαι αντάρτης, παρά να είμαι τσολιάς, να φορέσω και μία φουστανέλα, να καθίσω εκεί και να παριστάνω τη μαριονέτα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Mega, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, με αφορμή τη διαφωνία του για τις ρυθμίσεις αναφορικά με το γάλα.

«Αν πάρεις τα δεδομένα ότι αύριο θα κατατεθεί στην επιτροπή το περιβόητο νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις και την Κυριακή θα καλεστούμε να το ψηφίσουμε, καταλαβαίνετε ότι μαριονέτα πρέπει να αισθάνεσαι ως βουλευτής», πρόσθεσε.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες άρσης των αντιρρήσεων

Πάντως ένα εικοσιτετράωρο πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα επίμαχα άρθρα της συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας η κατάσταση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης περιπλέκεται αντί να ξεκαθαρίζει. Το Μαξίμου συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με όσους βουλευτές αντιδρούν, την ίδια ώρα που ο αριθμός των τελευταίων αυξάνεται.


Ωστόσο συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι αντιδράσεις θα καμφθούν και ότι το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή αφορά στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μοιάζει πλέον να είναι ξένο σώμα εντός της κυβέρνησης και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, η φρασεολογία του οποίου δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγή στάσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Αθανάσιου Τσαυτάρη δεν παρέστη ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση των αγελαδοτρόφων. Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης, που από την πρώτη στιγμή υπεραμύνεται των μεταρρυθμίσεων, αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το γάλα.

Πριν από λίγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στο Ρ/Σ Σκάι σημείωσε ότι «δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο» και δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος σε πέντε ημέρες όπως ζητούν οι αγελαδοτρόφοι.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει στο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, στο οποίο μετέχουν εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.

Στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να συνεχίσει το κυβερνητικό «μασάζ» στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα στη Χαριλάου Τρικούπη συγκαλείται το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου, παρά την αντίθετη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ στο τραπέζι υπάρχει πάντα η πιθανότητα στο άρθρο για τις αλλαγές του ΟΟΣΑ να συμπεριληφθεί η ρύθμιση για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το Μαξίμου δεν αποκλείει αύριο, λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, να υπάρξει συνάντηση των βουλευτών με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα, και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η ουσία, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, είναι ότι την προσεχή Τρίτη συνεδριάζει στην Αθήνα το Eurogroup και μέχρι τότε η Βουλή θα πρέπει να έχει ψηφίσει το νομοσχέδιο.

''The New Daily Mail'' 

με πληροφορίες από την naftemporiki.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ