2014-03-27 14:17:14
Φωτογραφία για Νέα απεργία από τους καθηγητές στις 9 Απριλίου
Απεργία στις 9 Απριλίου αποφάσισαν οι καθηγητές και σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στη διαθεσιμότητα και τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο γιατί τις οποίες δεν προβλέπεται καμιά προστασία από το νόμο (αποζημίωση, ταμείο ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη κ.α.)

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της θέτει τους λόγους που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της και τίθεται ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια χωρίς, επιπλέον, να προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο (αποζημίωση, ταμείο ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη, κ.λπ.)

Επίσης η ΟΛΜΕ στέκεται ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,και ενάντια στην υλοποίηση του ν. 4186/13, με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να παρέμβει στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ