2014-03-27 14:47:20
Φωτογραφία για ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στις δράσεις αυτές, που θα παρουσιαστούν από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ.

 Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την κύρια δεξαμενή για την κάλυψη του στόχου αυτού θα αποτελέσουν οι δήμοι (3.000 θα ενταχθούν σε καθεστώς ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας), ενώ 1.000 άτομα θα αντληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ