2014-03-27 20:12:05
Φωτογραφία για Λεπτομέρειες για την φωτογράφηση του γάμου σας!
Η ημέρα του γάμου αποτελεί μια στιγμή της ζωής σας που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Παρόλ’ αυτά κάποιες λεπτομέρειες από εκείνη την ημέρα θα ξεθωριάσουν με το πέρασμα του χρόνου. Με τις φωτογραφίες όμως η μνήμη ξυπνάει, και ζωντανεύει εικόνες και συναισθήματα που αργότερα θα τα μεταφέρετε και στα παιδιά σας αλλά θα τα ξαναβιώσετε και εσείς με το σύντροφο σας. Επομένως είναι μεγάλης σημασίας να κάνετε τη σωστή επιλογή του ανθρώπου που θα σας «κλικάρει» εκείνη την ημέρα και το αποτέλεσμα του θα το βλέπετε για μια ζωή. Δώστε την πρέπουσα σημασία, ακολουθήστε κάποιες συμβουλές και οι φωτογραφίες σας θα είναι παραμυθένιες.

Ποια τα είδη φωτογράφησης

Για το στυλ φωτογράφησης που θέλετε στο δικό σας γάμο, υπάρχουν δύο ειδών «σχολές». Το φωτορεπορτάζ ή documentary και η φωτογράφηση μόδας.

Το πρώτο είδος, είναι πιο αυθόρμητο και πιο διακριτικό. Οι περισσότερες λήψεις είναι ασπρόμαυρες και εστιάζουν στο «κλέψιμο» της στιγμής. Προσδίδει ένα πιο ατμοσφαιρικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, κάτι που λατρεύουν οι νέοι φωτογράφοι.


Το δεύτερο είδος, αυτό της φωτογράφησης μόδας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκεί οι λήψεις είναι πιο στημένες, με πόζα. Συνήθως οι φωτογράφοι που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας αυτό το είδος είναι άτομα που προέρχονται και έχουν εμπειρία από το χώρο της μόδας.

Το κόστος της φωτογράφησης, πως να κάνετε τη σωστή επιλογή

Το μέσο κόστος για ένα κλασικό πακέτο φωτογράφησης είναι περίπου 1.500 ευρώ. Οι τιμές που μπορείτε να βρείτε είναι από 900 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι 3.500 ευρώ. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η οικονομική κρίση, που έχει κάνει πολλούς να ρίχνουν κατά πολύ την τιμή τους και όχι απαραίτητα την ποιότητα τους. Εσείς καλό θα ήταν να ρωτήσετε τα παρακάτω τον φωτογράφο σας.

Πόσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται (φωτογράφηση γαμπρού, νύφης, εκκλησίας, next day) στα χρήματα που ζητάει.

Ποιες είναι οι επιλογές σας για το άλμπουμ, πόσα άλμπουμ θα πάρετε, αν είναι ψηφιακά ή όχι, το μέγεθός τους και πόσες φωτογραφίες εκτός του άλμπουμ περιλαμβάνονται στην τιμή.

Τι προκαταβολή χρειάζεται για να κλείσει η συνεργασία σας. Αν τα χρήματα τα δώσετε πριν το γάμο. Αν σας κάνει κάποιο δώρο, παράδειγμα κάποιες extra φωτογραφίες. Ακόμα θα πρέπει να ρωτήσετε αν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ στις τιμές.

Αν μπορείτε να αγοράσετε τα δικαιώματα από τις φωτογραφίες σας.

Θα μπορούσε να σας κάνει μια φωτογράφηση πριν καταλήξετε σε συμφωνία για να δείτε αν πραγματικά σας κάνει. Να δείτε μερικά άλμπουμ από άλλους γάμους που έχει φτιάξει για να πάρετε μια ιδέα για τις μέχρι τώρα δουλείες του.

Τι θα συμβεί αν βγείτε εκτός χρονοδιαγράμματος, θα μείνει ο φωτογράφος και ο cameraman παραπάνω; Θα σας χρεώσει για το χρόνο αυτόν ή θα μείνουν τον συμφωνημένο χρόνο και μετά θα φύγουν?

Τέλος η Δόνα Ελένη από το Montaz Productions, συμβουλεύει μέσω του flowmagazine.gr  τα ζευγάρια πως να επιλέξουν τον κατάλληλο φωτογράφο: «Το ζευγάρι δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι από την ημέρα του γάμου του, το μοναδικό που θα μείνει για να επαναφέρει τις μνήμες τους, είναι η φωτογραφίες.

Ο φωτογράφος θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στο ζευγάρι και να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ τους. Είναι ο μόνος επαγγελματίας που έχει τόσο στενή σχέση με το ζευγάρι, τόσο την ημέρα του γάμου, όσο και μετά κατά τη δημιουργία του άλμπουμ. Πρέπει να διαθέτει ένα πακέτο πραγμάτων, όπως είναι ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, η φήμη, οι συστάσεις, μια καλή παρουσία στο διαδίκτυο.»

Πως θα αποφύγετε τις στημένες φωτογραφίες

Αν κάτι που δεν θέλουν σίγουρα τα ζευγάρια, είναι οι στημένες φωτογραφίες. Πως μπορούν να τις αποφύγουν;

Ο κυριότερος λόγος των στημένων φωτογραφιών είναι η έλλειψη οικειότητας μεταξύ του ζευγαριού και του φωτογράφου με αποτέλεσμα να μην είναι ελεύθερο και αυθόρμητο το ζευγάρι, οπότε και οι φωτογραφίες να φαίνονται στημένες και ψυχρές. Όσο πιο καλή και φιλική είναι η σχέση τους με το φωτογράφο που έχουν επιλέξει τόσο πιο ζωντανές και αυθόρμητες θα βγουν οι φωτογραφίες.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η βιασύνη του ζευγαριού να τελειώνει με τις φωτογραφίες για να μπει στο κέντρο που το περιμένουν όλοι οι προσκεκλημένοι. Τέλος η κάλυψη των φωτογραφιών από μη επαγγελματίες που δεν έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι ένας σοβαρός ακόμη λόγος.

Η μόδα του Next Day Shooting

To Next day, αποτελεί μια Αμερικάνικη συνήθεια για τους εκεί γάμους και πλέον έχει επισκεφτεί και τη χώρα μας. Αυτή η ξενόφερτη ιδέα έχει εντυπωσιάσει τα νέα ζευγάρια που δείχνουν να την προτιμούν αλλά και να την ευχαριστιούνται περισσότερο και από την ίδια ημέρα του γάμου. Όχι άδικα! Η ημέρα του γάμου αποτελεί γι' αυτά μια άκρως πιεστική μέρα. Προετοιμασία, γάμος, δεξίωση, δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να αποκτήσουν τις φωτογραφίες που ονειρεύονται.

 Φωτογράφηση Γάμου, η... προίκα της ημέρας!Έτσι με το Next Day τους δίνεται η δυνατότητα να είναι χαλαροί και να έχουν το χρόνο να επισκεφτούν το μέρος που θέλουν ώστε να βγάλουν τις πιο ειδυλλιακές φωτογραφίες τους. Η θάλασσα, το βουνό, τα πάρκα ακόμα και η ίδια η πόλη ανήκουν στα αγαπημένα μέρη ζευγαριών γι’ αυτού του είδους φωτογράφηση.

Ο Αναστάσης Πρωτόπαπας από το Fine ArtWeddings αυτό που προτείνει στα ζευγάρια μέσω του flowmagazine.gr είναι: «Αυτό που εγώ προτείνω στα ζευγάρια είναι η επιλογή του Next day, να είναι σε ένα μέρος σημαντικό γι’ αυτά, χωρίς απαραίτητα με κάποια φυσική ομορφιά αλλά έντονη συναισθηματική αξία, ένα μέρος σταθμός! Παράδειγμα το μέρος που γνωρίστηκαν.»

Επίσης αν θέλετε να είναι φίλοι και κουμπάροι μαζί, μπορείτε να τους φωνάξετε, ώστε να υπάρχουν και πιο…παρεΐστικες φωτογραφίες.

Σας παραθέτουμε κάποια tips φωτογράφησης, με σκοπό να αποφύγετε όλα τα λάθη την ώρα της πιο σημαντικής στιγμής της ζωής σας και να αποκτήσετε τις φωτογραφίες των ονείρων σας:

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι στο ίδιο χρώμα και στην ίδια φωτεινότητα με τον λαιμό και υπόλοιπο σώμα σας που μένει εκτεθειμένο.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό lip gloss να τονίσετε το χείλος. Αυτή η μικρή αντανάκλαση μπορεί να δώσει μια λάμψη στο πορτρέτο.

Να περπατήσετε στο διάδρομο της εκκλησίας αργά, με το κεφάλι ψηλά. Μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας, και να αναγνωρίσετε τους φίλους σας.

Μην κοιτάζετε το πάτωμα.

Σηκώστε το σαγόνι σας ελαφρώς πάνω και έξω, τους ώμους πίσω , κρατήστε τους αγκώνες μακριά από το σώμα σας, με μια επέκταση του στήθους σας.

Μετατοπίστε το βάρος στο ένα πόδι. Σας αδυνατίζει και σας δίνει μια καμπυλότητα...

Αποφύγετε την επιλογή νυφικής ανθοδέσμης με μακριά κοτσάνια. Είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν και αναμειγνύονται στις προσωπογραφίες.

Επίσης, λόγω του ότι είναι συνήθως όλα λευκά, θα πρέπει να έχετε λίγο χρώμα στην ανθοδέσμη σας. Προτιμήστε να είναι στο χρώμα του κραγιόν.

Κρατήστε τα λουλούδια σας στο ύψος της μέσης, με ένα χαλαρό τρόπο, έτσι ώστε ο καρπός και τα χέρια σας να φαίνονται κομψά, και ομοιόμορφα.

Μην γουρλώνετε τα μάτια όταν φωτογραφίζεστε, ούτε να τα κρατάτε μισόκλειστα.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου, μη κοιτάζετε τον φωτογράφο ή τον κόσμο γύρω. Κοιτάζετε μπροστά σας ή τον σύντροφο σας. Είναι στιγμές που μπορούν να δώσουν πολύ όμορφες φωτογραφίες.

Στην φωτογράφηση μετά το μυστήριο του γάμου, να εκφράζετε τα συναισθήματά σας στο σύντροφό σας.

Χαλαρώστε και χαρείτε! Απολαύστε κάθε στιγμή. Θα φαίνεται σε κάθε φωτογραφία σας! Αν είστε στρεσσαρισμένοι ή εξαντλημένοι, θα φανεί.
flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ