2014-03-27 22:50:03
Φωτογραφία για Σε καλό κλίμα η συνάντηση Πάπα – Ομπάμα
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στο Βατικανό τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη τους συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

Η συνάντηση άρχισε λίγο πριν από τις 11:30 ώρα Ελλάδος στη βιβλιοθήκη του Αποστολικού Ανακτόρου.

«Ευχαριστώ, είναι υπέροχο που σας συναντώ», επανέλαβε δύο φορές ο πρόεδρος Ομπάμα απευθυνόμενος στον ποντίφικα λέγοντας ότι είναι «μεγάλος θαυμαστής του», ενώ ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε στα αγγλικά: «Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε».

Η συνάντηση, παρουσία διερμηνέων, διήρκεσε πολύ παραπάνω σε σχέση με τις συναντήσεις με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ύστερα από κατ' ιδίαν συνομιλία 52 λεπτών ο πρόεδρος Ομπάμα διατύπωσε αυθόρμητα πρόσκληση στον ποντίφικα να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την ώρα που του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο: σπόρους από τον κήπο του Λευκού Οίκου.


«Αν σας δοθεί ευκαιρία, μπορείτε να έρθετε στον Λευκό Οίκο και να δείτε τον κήπο», είπε παρουσία δημοσιογράφων.

Οι σπόροι, από ποικιλία φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στον κήπο του Λευκού Οίκου, ήταν μέσα σε ένα κασελάκι φτιαγμένο από δέρμα και ξύλο από τη Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη, που είναι από τους παλαιότερους Καθολικούς Καθεδρικούς Ναούς στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση είναι για τον Μπαράκ Ομπάμα μια ευχάριστη παρένθεση στο μέσο της περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Σαουδική Αραβία υπό τη σκιά της ουκρανικής κρίσης και τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα, ο Ομπάμα υπογράμμισε το όλο και βαθύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και δήλωσε ότι «θέλει να ακούσει τον ποντίφικα» του οποίου «η σκέψη είναι πολύτιμη για να καταλάβει πως θα κερδηθεί η πρόκληση της καταπολέμησης της φτώχειας».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ