2014-03-28 11:32:04
Φωτογραφία για Νοσηλεία σοβαρών περιστατικών ανασφάλιστων χωρίς οικονομική επιβάρυνση στο Ρέθυμνο
Οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου για τη νοσηλεία σοβαρών περιστατικών ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών θα... παρέχει το υπουργείο υγείας που ενέκρινε το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από το τοπικό Νοσοκομείο και τη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Έτσι, οι ανασφάλιστοι που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή μακροχρόνιας παραμονής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το κόστος νοσηλείας είναι σημαντικά υψηλότερο του οριζόμενου κόστους στο αντίστοιχο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο, δεν επιβαρύνονται οικονομικά.

Για το θέμα αυτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγκροτεί Επιτροπή που αποτελείται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τον Διευθυντή της εκάστοτε κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής κατά περίπτωση.

Έργο της Επιτροπής είναι:

“α) Να συνεκτιμά τη σοβαρότητα των περιστατικών, το ύψος των νοσηλίων και την τελική οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.


β) Ν’ αξιολογεί και να προκρίνει περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή μακροχρόνιας παραμονής σε Μ.Ε.Θ. και των οποίων το κόστος νοσηλείας είναι σημαντικά υψηλότερο του οριζόμενου κόστους στο αντίστοιχο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (Κ.Ε.Ν.).

γ) Να ενημερώνει το Τμήμα Κίνησης Ασθενών με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα των ανωτέρω περιστατικών, προκειμένου να υποβάλλονται ανά τρίμηνο στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης (αρχή γενομένης από 31-3-2014), διαδικασία απαραίτητη για την επιχορήγηση του Νοσοκομείου από τον σχετικό Κ.Α.Ε.”

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική για συνανθρώπους μας που πρέπει να νοσηλευθούν ή πρέπει να χειρουργηθούν και το κόστος είναι αδύνατον να το καλύψουν, εφόσον είναι ανασφάλιστοι.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και για περιπτώσεις που το κόστος της νοσηλείας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά βεβαιωμένα ο ασθενής δεν μπορεί να το πληρώσει λόγω οικονομικών δυσκολιών, λαμβάνεται μέριμνα από το νοσοκομείο. Δίνεται η δυνατότητα να το αποπληρώσουν τμηματικά ή σε κάποιες περιπτώσεις εξαιρετικής δυσκολίας νοσηλεύονται δωρεάν.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΠ

Στο μεταξύ εγκρίθηκαν από το υπουργείο υγείας προσλήψεις για το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος κ. Νίκο Ξυπολυτά, εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο μόνιμων γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ενός ορθοπεδικού, οι οποίοι αν δεχθούν τη θέση θα πρέπει εντός των επόμενων 20 ημερών να αναλάβουν καθήκοντα.

Με αυτές τις προσλήψεις εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι ο όγκος των περιστατικών που αντιμετωπίζει το ΤΕΠ συνεχώς αυξάνεται και με τις παρούσες συνθήκες δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πληθυσμού, ενώ επίσης είναι γνωστή η κατάσταση με την έλλειψη ορθοπεδικών και την αδυναμία εφημεριών όλες τις μέρες του μήνα.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ