2014-03-28 16:32:10
Φωτογραφία για Ποιους εξυπηρετούν οι τραμπουκισμοί στην Κύπρο;
Όταν φτάνουμε στο σημείο να μας παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και καλής συμπεριφοράς, ο Ντερβίς Έρογλου, ο αρχηγός του κατοχικού καθεστώτος, αυτός που ηγείται της ληστρικής εκμετάλλευσης ξένης περιουσίας, ακόμα και οι ηλίθιοι μπορούν να αντιληφθούν ποιον εξυπηρετούν οι τραμπουκισμοί του ΕΛΑΜ, της κυπριακής Χρυσής Αυγής, του κυπριακού φασιστικού πολιτικού κόμματος. Για να μην το ξεχνούμε κι αυτό!

Ότι το ΕΛΑΜ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της κυβέρνησης Χριστόφια. Είναι πολύ λυπηρό, λέει ο Έρογλου, να επιτίθενται στον Ταλάτ την ώρα που «υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει και τους δύο λαούς». Κι εμείς δεν μπορούμε να του απαντήσουμε ότι την ώρα που υπάρχει σε εξέλιξη η προσπάθεια το πειρατικό Μπαρμπαρός αλωνίζει και προκαλεί στις θάλασσες της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι άνθρωποί του περιφέρονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και προπαγανδίζουν το κράτος του αντί τη λύση.


Τι να απαντήσουμε όταν το νόμιμο κράτος δεν μπορεί να κουμαντάρει μια δράκα τραμπούκων, που υπό την σκέπη «πολιτικού κόμματος» συμπεριφέρονται όπως ακριβώς οι Γκρίζοι Λύκοι και τινάζουν στον αέρα όσα οι υπόλοιποι προφυλάσσουν για να αποδείξουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το νόμιμο ευρωπαϊκό κράτος και το άλλο είναι το παράνομο κατοχικό καθεστώς. Ακόμα και οι ηλίθιοι λοιπόν μπορούν να καταλάβουν ποιον εξυπηρετούν αυτοί οι τραμπουκισμοί. Αλλά, δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους, έχουμε να κάνουμε με ένα τσούρμο οπαδών νεοναζιστικής οργάνωσης (συνειδητοποιημένων και ασυνείδητων) που εξέθρεψε η κομματική αλητεία που βολεύεται από την ύπαρξή τους, η κυβερνητική αδράνεια και η πολιτική απαξίωση, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το ευρύτερο κόστος των πράξεών τους και επιλέγουν, όπως οι ομοϊδεάτες τους αλλού, να μιλήσουν με εγκληματικές επιθέσεις, στο κτηνώδες ένστικτο των απελπισμένων ανθρώπων.

Μόνο που αλλού, στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Αυστρία, που κερδίζουν έδαφος τέτοιες οργανώσεις, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κατοχή και εθνική επιβίωση, όπως έχουμε εμείς. Γι΄ αυτό και η επίδρασή τους εδώ δεν είναι μόνο πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού, ούτε μόνο ρατσισμού, όπως αλλού. Αν ήταν μόνο αυτό θα είχαν κι αυτοί δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους κι ας θεωρούνται ακραίες ή φασιστικές. Εδώ όμως είναι πρόβλημα εθνικής και φυσικής επιβίωσης και η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων θα έπρεπε να ξεκινά από αυτή τη βασική διαφορά μας και όχι με τη γραφειοκρατία και με το γράμμα του νόμου, που τους ανακήρυξε πολιτικό κόμμα κι αύριο θα τους βάλει και στη Βουλή να παριστάνουν του εκλελεγμένους εκπροσώπους του λαού για να νομιμοποιήσουν και τα ρόπαλα και τις κουκούλες τους. Μόλις χτες γράφαμε ότι διαπιστώθηκε ότι διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα από τις αποκαλύψεις ότι οι ελαμίτες έκαναν στρατιωτικά γυμνάσια, αλλά ο Εισαγγελέας αποφάσισε να μην τους ασκήσει διώξεις επειδή, λέει, «δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό οι πρόνοιες του ποινικού κώδικα που απαγορεύουν πράξεις εκγύμνασης στη χρήση όπλων». Ε, δεν είμαστε άξιοι της τύχης μας;

Πού θα το πάμε στο τέλος αν δεν σταματήσουμε αυτές τις μεθόδους; Θ΄ αρχίσουμε να σκοτώνουμε κι εμείς αθώους ανθρώπους, όπως σκοτώνουν εκείνοι; Όπως σκότωσαν τον Ισαάκ και τον Σολωμού σαν μαινόμενος όχλος δολοφόνων; Μα, εκείνοι είναι οι βάρβαροι εισβολείς. Είμαστε το ίδιο;

Άριστος Μιχαηλίδης

Φιλελεύθερος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ