2014-03-29 00:46:04
Φωτογραφία για Το σκληρό πολυνομοσχέδιο...
Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός

Δυστυχώς,οι δανειστές συνεχίζουν να είναι εκβιαστές καθώς ζητάνε σκληρές μεταρρυθμίσεις στον επαγγελματικό τομέα για να εκταμιεύσουν την Τρίτη την νέα τυραννική δόση.Καταρχήν έχουμε απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιείων και των αρτοποιών, κατήργηση του θεσμικού επαγγελμάτος των δημόσιων, καθώς οι συμβασιούχοι θα επενοικιάζονται.

`Επειτα, οι τιμές των φαρμάκων, του ψωμιού, των βιβλίων και των CD θα ανέβουν προς τα πάνω καθώς θα καταργηθεί το πλαφόν κοστολόγησης

των προϊόντων αυτών. Τέλος, επινόηθηκε το έκτρωμα μείωσης των συντάξεων ανά μήνα για να ισοσκελιστούν τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα μέτρα αυτά εξαγρίωσαν τον κόσμο,όχι μόνο τους θιγόμενους επαγγελματίες. Επιπλέον, οι τροικανοί κατάφεραν την συσπείρωση των δύο άκρων. Λαική δεξια και αριστερά ενώθηκαν στη κάθοδο κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων οξύνοντας την ταξική και κοινωνική πάλη.

Εμείς, θα πούμε ότι κυβέρνηση και τρόικα κάνουν επικίνδυνα πειράματα σε βάρος του ελληνικού έθνους γιατί οξύνουν την κοινωνική ένταση με την επιβολή των μέτρων εκείνων που θα φέρουν ανισορροπία στους νόμους της καθημερινής οικονομίας. Απορούμε; Γιατί, δεν εφαρμόζουν την συνταγή του λαϊκού καπιταλισμού, οπως τους προτείνουν εδώ και 3 χρόνια το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ; `Ετσι, θα έρθει ευημερία στα νοικοκυριά και εξόφληση του χρέους μέσω του συναλλάγματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ