2014-03-29 09:16:39
Φωτογραφία για Τοπικές βροχές και νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
Τοπικές βροχές στα ανατολικά, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.

η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Κεφαλονιά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Κυριακή προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στην ανατολική και νότια χώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ