2014-03-29 09:45:05
Φωτογραφία για Handelsblatt: Η Ελλάδα επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο
«Η Ελλάδα επιδιώκει με όλα τα μέσα να επιστρέψει στις αγορές. Με τον τρόπο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πολλούς στόχους» αναφέρει το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, με τίτλο «Επιστροφή από τον Κάτω Κόσμο» ενώ ταυτόχρονα θέτει το ερώτημα εάν η χώρα είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση και απαντώντας ότι πρόκειται «για ένα τολμηρό πείραμα».

"Η ευρωκρίση άρχισε στην Ελλάδα και θα τερματισθεί όταν η χώρα αυτή δεν είναι πλέον εξαρτημένη από ξένη βοήθεια", παρατηρεί η εφημερίδα και διευκρινίζει ότι η Ελλάδα επείγεται να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές.

"Εάν ήταν στο χέρι των Ελλήνων πολιτικών θα εξέδιδε η χώρα πολύ σύντομα νέα ομόλογα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο παρασκήνιο οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αναφερόμενη στους στόχους της Αθήνας, η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός Σαμαράς χρειάζεται μια εσωτερική επιτυχία, καθώς τον Μάιο διεξάγονται οι ευρωεκλογές και δεν αποκλείεται η πλειονότητα των Ελλήνων, που υποφέρουν από την τεράστια ανεργία να βάλουν σταυρό στο ακραίο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.…Στα συμφραζόμενα αυτά η έκδοση νέων ομολόγων θα είναι ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους που θα λέει: «Κοιτάξτε εδώ. Είμαστε πάλι φερέγγυοι. Τα πράγματα πάνε καλά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ