2014-03-31 16:58:04
Φωτογραφία για Κερδίζουν τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα στις προτιμήσεις των επενδυτών της αγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg
Τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας παρουσίασαν τα ελληνικά και τα... πορτογαλικά ομόλογα το α' τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι δύο χώρες έχουν έρθει ένα βήμα πιο κοντά στις αγορές.

Συγκεκριμένα, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είχαν τη μεγαλύτερη απόδοση (23%) μεταξύ των ομολόγων της περιφέρειας με το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου να πέφτει στο 6,63%.

Οι καλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αντικατοπτρίζουν τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια αλλά και την πρόθεση της Ελλάδας για έκδοση ομολόγων τον επόμενο μήνα.

Στη δευτερογενή αγορά, οι συναλλαγές ελληνικών ομολόγων έχουν καταγράψει αύξηση 270% το α' τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, και τα πορτογαλικά ομόλογα έχουν ενισχυθεί κατά 12% καθώς η χώρα πλησιάζει προς το τέλος του μνημονίου.


“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επίπεδα χρέους των δύο αυτών κρατών είναι ακόμα υψηλά κι ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Αλλά οι επενδυτές που αναζητούν καλύτερες αποδόσεις τους επιβραβεύουν για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει και οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς”, δήλωσε στο Bloomberg o Richard McGuire, επικεφαλής της στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά επιτόκια στη Rabobank.

“Η βελτίωση των αποδόσεων των δύο αυτών χωρών έχουν δώσει κίνητρα στις κυβερνήσεις τους να αναζητήσουν κεφάλαια στις αγορές κάτι το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την ανοδική τάση των ομολόγων τους” πρόσθεσε.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ