2014-04-01 00:32:37
Φωτογραφία για ΓΟΡΤΥΝΙΑ - «ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» ο συνδυασμός το Ανδρέα Κολοβού...!!!
Συγκροτήθηκε η νέα ενιαία δημοτική παράταξη

Παρουσιάστηκε χθες η εκλογική διακήρυξη

Σύσσωμη η δημοκρατική, προοδευτική και ριζοσπαστική Γορτυνία, παραβρέθηκε στην επισημοποίηση της συγκρότησης της νέας ενιαίας δημοτικής παράταξης, η οποία με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Κολοβό, διεκδικεί τη δημοτική αρχή στις εκλογές της 17ης Μαΐου.

Οι συνεργαζόμενες δυνάμεις ονόμασαν τον εκλογικό συνδυασμό «ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ», σηματοδοτώντας την πάνδημη απαίτηση για ενότητα, συνεργασία και αλλαγή στο Δήμο.

Τη Συμπαράταξη συγκροτούν οι δημοτικές κινήσεις «Γορτυνία - Νέα Εποχή» (Γ-ΝΕ) «Ριζοσπαστική Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Γορτυνίας» (ΡΑΔΚΓ) «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Γορτυνίας – Νέα Πορεία» (ΔΚΠΓ-ΝΠ) και μεγάλος αριθμός στελεχών της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι καποδιστριακών δήμων και ενεργοί πολίτες της περιοχής.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, που έγινε χτες, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τη διακήρυξη της «ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ».


Μεταξύ άλλων, τόνισε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της σύμπραξης, στην οποία συνεργούν κινήσεις και πρόσωπα, ξεπερνώντας κομματικές, πολιτικές ή ιδεολογικές δεσμεύσεις.

 Όπως είπε ο Α. Κολοβός : «Η μόνη δέσμευση που έχουμε είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του Δήμου και του δημότη, με όπλα την ενότητα και την αγάπη στη Γορτυνία μας».

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων ΡΑΔΚΓ Γιάννης Μουρούτσος και ΔΚΠΓ-ΝΠ Κώστας Σταθάς, καθώς και ο π. Δήμαρχος Βυτίνας Γιάννης Σακελλαρίου.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της διακήρυξης:

Διακήρυξη

«ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

Δημητσάνα, 30 Μαρτίου 2014

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες της Γορτυνίας,

Απευθυνόμαστε σήμερα σε σας, σε μια στιγμή που η Ελλάδα υποφέρει από το βάρος και το βάθος της κρίσης και τις συνέπειες  κεντρικών πολιτικών επιλογών και η Γορτυνία οδηγείται στην εγκατάλειψη και την ερημοποίηση.

Η λογική της μετάβασης από την Κοινότητα στον «Καποδίστρια» και  στη συνέχεια στον «Καλλικράτη», δεν απέτρεψε την υποβάθμιση και την καθοδική πορεία της πατρίδας μας. 

Τόσο η φιλοσοφία της «μεταρρύθμισης», όσο και ο χωροταξικός σχεδιασμός  που προέκυψε με το νέο θεσμό, μπαίνουν πλέον σε αμφισβήτηση.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή στάθηκε το λιγότερο ανεπαρκής, χωρίς σχέδιο και όραμα.

Διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια και σπατάλη, στήνοντας ένα νέο πελατειακό σύστημα.

Με αυταρχισμό και έλλειμμα δημοκρατίας, απαξίωσε και υποβάθμισε το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και αγνόησε προκλητικά  τις Κοινότητες.

Καλούμαστε σήμερα να σταθούμε όρθιοι, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και   να διεκδικήσουμε το μέλλον της Γορτυνίας και των κατοίκων της.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  που θα διεκδικεί από το κράτος  όλους τους αναγκαίους πόρους και δε θα υιοθετεί εισπρακτικές λογικές και  θεωρίες ανταποδοτικότητας.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  που θα διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια και θα το χρησιμοποιεί για την εξασφάλιση βασικών υποδομών και λειτουργιών, με άμεση προτεραιότητα τα καθημερινότητα του δημότη και τις  ανάγκες του.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή, που θα υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα περιφρουρεί τις  κοινωνικές  δομές και υπηρεσίες και θα αναβαθμίζει τη λειτουργία της κοινωνικής πρόνοιας,  την παιδείας και της υγείας.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα δημιουργεί δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας, για όλους αυτούς που σήμερα πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  που θα στέκεται δίπλα στον άνεργο δημότη, που έχει ανάγκη  για μόνιμη και σταθερή  εργασία και θα αξιοποιεί τα προγράμματα απασχόλησης με κοινωνικά κριτήρια, έξω από κάθε λογική ρουσφετολογικής και πελατειακής πρακτικής.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  που θα στηρίζει και θα διευκολύνει την υγιή ατομική και  συλλογική επιχειρηματικότητα,  που λειτουργεί με κανόνες και κοινωνική ευθύνη.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  συμπαραστάτη στο νέο, στο συνταξιούχο, στον επαγγελματία, στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  με ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο, για την προώθηση της γεωργικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, για τη προβολή και τη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης, με ταυτόχρονη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή  που θα προάγει τον πολιτισμό, αξιοποιώντας κάθε ατομική και συλλογική δημιουργία και πρωτοβουλία, που θα στηρίζεται στις παραδόσεις και την κληρονομιά του τόπου μας.

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά  χρειάζεται συλλογική προσπάθεια.

Αποτελεί για μας προϋπόθεση η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η διαφάνεια, η ισοτιμία, η αξιοποίηση όλων των συνεργατών μας και ο σεβασμός κάθε διαφορετικής προσέγγισης στα μικρά και μεγάλα ζητήματα του δήμου.

Αποτελεί για μας προϋπόθεση ο σεβασμός στις απόψεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και η κατοχύρωση του θεσμικού  και εποικοδομητικού της ρόλου.

Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του ρόλου των Προέδρων και των Τοπικών Κοινοτήτων,  με εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών και αναγκαίων λειτουργιών τους.

Δεσμευόμαστε για την κατοχύρωση του θεσμού της  Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων και την αξιοποίηση της  αυτονόητης  συνεργασίας  με τους συλλόγους, τους κοινωνικούς φορείς και τα κινήματα πολιτών.

Με αυτές τις θέσεις, απευθυνόμαστε στην κοινωνία της Γορτυνίας, γιατί πιστεύουμε ότι έχει την κύρια ευθύνη να τις υλοποιήσει με τις επιλογές της και το διεκδικητικό της ρόλο.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια θέλουν να συμμετέχουν, μακριά από πελατειακές λογικές, πέρα  από εξαρτήσεις και συναλλαγές.

Απευθυνόμαστε σ ’όλους όσους  έχουν τις ίδιες αγωνίες με μας και τους καλούμε να συστρατευθούμε στην κοινή προσπάθεια, για ένα σίγουρο παρόν και για ένα καλύτερο μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω το παλιό και φθαρμένο, να δημιουργήσουμε το νέο και ελπιδοφόρο.

              Η  Γορτυνία έχει μέλλον!

Για την Συμπαράταξη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας
 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ