2014-04-01 17:19:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η έκθεση Φωτογραφίας του ΚΔΑΠΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΩ» με θέμα «Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου»
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση Φωτογραφίας του ΚΔΑΠΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΩ» με θέμα «Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου» στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ». Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 26/3/2014 σε μια ζεστή τελετή με τα μέλη και φίλους του Κέντρου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/3/2014.

Το ΚΔΑΠΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» είναι δομή του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και λειτουργεί σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα εξυπηρετώντας περισσότερα από 90 παιδιά και νέους με αναπηρία.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε μια πολύ σημαντική δουλειά του Κέντρου που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αναγνώριση συναισθημάτων».

Με την αφιλοκερδή συνεργασία του φωτογράφου κ. Κούστα Ευθύμιου αποτυπώθηκαν σε εικόνες ο πλούσιος συναισθηματικός κόσμος των Ατόμων με Αναπηρία που συμμετείχαν στην δράση. Για την ίδια την διαδικασία ο κ. Κούστας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είδα πως ζούσαν κάθε στιγμή της φωτογράφισης πολύ έντονα, τα γέμιζε ψυχικά και τα έκανε να νιώθουν πως η τέχνη δεν έχει όρια και αποκλεισμούς. Αποκορύφωμα το γράμμα της Γιώτα που μετά από πολλές ιδέες την ώρα της φωτογράφισης έκλεινε με αυτό:


"Την ώρα της φωτογράφισης ένιωθα τη καρδιά μου να χτυπά δυνατά, ήμουν τόσο χαρούμενη, είχα πάλι αγάπη, είμαι πολύ χαρούμενη με τις φωτογραφίες.."

Τα έντονα συναισθήματα των «παιδιών» και η καταπληκτική δουλειά του καλλιτέχνη δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων που παρευρέθηκε στα εγκαίνια δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του μπροστά σ’ αυτές τις εικόνες.

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Παπαντωνοπούλου τονίζει πως η έκθεση αυτή δείχνει σε όλους μας πως η Αναπηρία έχει μια άλλη πλευρά πολύ γλυκιά, πολύ τρυφερή, πολύ πλούσια εσωτερικά – έννοιες που ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας όταν η Αναπηρία ταυτίζεται με το «πρόβλημα».
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ