2014-04-01 19:52:44
Φωτογραφία για Βασανιστήρια με βούρδουλα και φάλαγγα στον Καρέλι!
Άγρια ραπίσματα με βούρδουλα (ίσως το σπειροειδές θλαστικό μέσο), φάλαγγα στα πέλματα, κλωτσιές ή άλματα στο στέρνο και συνεχή βασανισμό, υπέστη ο 42χρονος Ιλία Καρέλι, σύμφωνα με τις καταθέσεις κατηγορουμένων.

«Υπάρχουν καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, περισσότερες από δύο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που απεικονίζουν με ακρίβεια τι έχει συμβεί στον 42χρονο κρατούμενο στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις και από τα είδη ατομικού εξοπλισμού κάποιων εκ των κατηγορουμένων σωφρονιστικών υπαλλήλων, που έχουν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς.

Εντοπίστηκαν ίχνη αίματος σε κάποια απο τα είδη ατομικού εξοπλισμού σωφρονιστικών κλομπ κλπ

Σε κάποια τέτοια είδη και κυρίως κλομπ, γάντια, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κάποια… αιματικά αποτυπώματα. Υπήρχε δηλαδή αίμα σε αυτά, ή είχαν έρθει σε επαφή με αίμα, τα οποία καθαρίστηκαν αλλά έχουν μείνει υπολείμματα, τα οποία με περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση θα διαπιστωθεί αν είναι αξιοποιήσιμα προς εξαγωγή αποτελεσμάτων για την ταυτότητα του κατόχου, όπως τύπος αίματος και ταυτοποίηση DNA.


Από αυτές τις καταθέσεις των ατόμων προκύπτει, συνδυαστικά με τα ιατροδικαστικά ευρήματα και άλλα στοιχεία, ότι το θανατηφόρο πλήγμα στον Ιλία Καρέλι, επήλθε μέσα στις φυλακές Νιγρίτας, υποστηρίζουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, που συμπληρώνουν πως μπορεί να έχει δεχθεί και άλλα χτυπήματα στην διαδρομή του προς τα εκεί, όχι όμως θανατηφόρα.

Προς το παρόν δεν προκύπτει ξυλοδαρμός του κρατουμένου, μέσα σε αστυνομικές υπηρεσίες ή κατά την μεταγωγή του, ενώ και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου, όπου διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη, υπάρχει κάποια αιτιολόγηση άσκησης βίας κατά την σύλληψη και τον αφοπλισμό του.

Πριν από λίγο, σωφρονιστικός υπάλληλος των συγκεκριμένων φυλακών απευθύνθηκε σε αστυνομική υπηρεσία των Σερρών, καταγγέλλοντας απειλές σε βάρος της ζωής του από αλλοδαπούς, αλλά συνελήφθη γιατί ήταν ανάμεσα στα 8 άτομα σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον θανατηφόρο βασανισμό του Ιλία Καρέλι.

Το λεγόμενο «ψυγείο» ο χώρος αναμονής για την μεταφορά του κρατουμένου στο κελί του έγινε το σκηνικό της αυτοδικίας

Όλοι οι φερόμενοι δράστες προέκυψαν από τις… τρεις ώρες παραμονής του Ιλία Καρέλι, στο «ψυγείο», όπως λένε κάποιοι σωφρονιστικοί, τον χώρο αναμονής για την μεταφορά του κρατουμένου στο κελί του. Αυτός ήταν ο χώρος του εγκλήματος αυτοδικίας και μαρτυρίου του 42χρονου κρατούμενου.

Ο Καρέλι, έφθασε στις φυλακές περίπου στις 15:30-15:45, το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαρτίου 2014, και μπήκε στο διαμορφωμένο κελί του σχεδόν τρεις ώρες αργότερα. Οι αστυνομικοί που έκαναν την μεταγωγή του στις φυλακές σε αρχική τους κατάθεση αμέσως μετά τον θάνατο του κρατούμενου, όταν ακόμη προσδιορίζονταν τα «παθολογικά αίτια» ως αιτία θανάτου, είχαν αναφέρει πως παρέδωσαν τον κρατούμενο σε ένα «μπουλούκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων, που είχαν εξαιρετικά άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ίδιοι αστυνομικοί, ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε ένα «τρενάκι» ήπιας κακοποίησης κατά μήκος ενός διαδρόμου, πριν ο κρατούμενος μπει σε ένα κλειστό δωμάτιο. Από εκεί και πέρα έχασαν επαφή με τον κρατούμενο, καθώς είχαν ολοκληρώσει την μεταγωγή, και δεν γνωρίζουν τι ακολούθησε.

Τις ίδιες περιγραφές έδωσαν και στο κλιμάκιο των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που τους κάλεσαν να καταθέσουν. Σημειώνεται ότι στους συγκεκριμένους μάρτυρες επιδείχθηκαν φωτογραφίες σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης εκείνων που συμμετείχαν στο «τρενάκι» ξυλοδαρμού. Κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας, έχει καταγράψει στις 16:00 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να τον βγάζουν, σέρνοντας, οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο Καρέλι φαίνεται να έχει ξεψυχήσει μερικές ώρες αργότερα, αρκετά πριν από τις 23:00, που φαίνεται να μπαίνει σωφρονιστικός υπάλληλος και να διαπιστώνει τον θάνατό του. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιοι αυτό το χρονικό διάστημα να επιχείρησαν να μεθοδεύσουν την «απενεχοποίησή» τους.

Πηγή: thetoc
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ