2014-04-02 10:36:04
Φωτογραφία για Φεύγουν οι Γάλλοι μισθοφόροι και το Ευρωπαϊκό στρατηγείο από τη Λάρισα
Συγχαρητήρια στους Αγωνιστές Φαντάρους που τίμησαν τον λαό μας και δήλωσαν την Άρνηση τους.

Απαιτούμε να σβύσουν άμεσα οι ποινές που τους επέβαλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και να παύσει κάθε δίωξη τους

Και ξαφνικά οι Σαμαράς-Βενιζέλος έμειναν μπουκάλα... Τα μεγάλα όνειρα τις Ελληνικής Προεδρίας και της ελληνικής στρατιωτικής συμβολής στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πήγαν στράφι Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και τις αναπίσημες, πάντα, πηγές του Πενταγώνου «η ελληνική συμμετοχή εκμηδενίστηκε και ο Γάλλος επικεφαλής παίρνει την ομάδα του και πάει …Αφρική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεθαύριο ο Γάλλος υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ, επιχειρησιακός διοικητής και διοικητής του ευρωπαϊκού στρατηγείου της Λάρισας, καθώς και 24 στελέχη αναμένεται να αναχωρήσουν για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης επιχείρησης της ΕΕ στην εν λόγω χώρα».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τις 15 Απριλίου θα αναχωρήσει για την περιοχή προσωπικό 200 ατόμων και θα ακολουθήσει κι άλλη αποστολή 500 ατόμων έως τις 15 Μαΐου. Όσον αφορά το ζήτημα της συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού των δυνάμεων από τα συμμετέχοντα κράτη, αυτό λύθηκε, καθώς η Γαλλία θα καλύψει τον αριθμό που έλειπε. Τις στρατηγικές εναέριες μεταφορές θα παράσχουν η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία με δικά τους μέσα, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές. Τις επικοινωνίες ανέλαβε η γαλλική εταιρία THALES.

Όπως είναι γνωστό, το ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Επιτελάρχης του στρατηγείου είναι ο ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΥΕΠΡΟΧΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

Να θυμήσουμε ότι στην συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην νέα ιμπεριαλιστική ευρωπαική επέμβαση υπήρξε έμπρακτη αντίσταση και αμφισβήτηση των συναδέλφων φαντάρων που έλαβαν φύλλο πορείας –συνολικά 34 συνάδελφοι- για το 485 Τάγμα Διαβάσεων, στην 1η Στρατιά, για να συνδράμουν με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο: 19 Διαβιβαστές, 10 στρατιώτες με ειδικότητα έρευνα-πληροφορική και 6 πεζικάριοι!

Οι συνάδελφοι στρατιώτες δήλωσαν την άρνηση τους να γίνουν πιόνια του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί γαλλικούς κολοσσούς όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom». Αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε μια επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας, αργά ή γρήγορα, νέα κρατικά εγκλήματα κατά μεταναστών-προσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι!

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν το θράσος να τους τιμωρήσει με 20 μέρες φυλάκιση και να στρέψει την Στρατιωτική Δικαιοσύνη ενάντια τους.

Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στάθηκαν Αλληλέγγυοι. Αποτελώντας την αιχμή του δόρατος ενός ευρύτερου ρεύματος αμφισβήτησης και έκφρασης αγωνιστικής αλληλεγγύης εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και Κινήσεων Πόλης.

Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντραφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά το ρόλο της αστικής τάξης. Απαιτούμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ