2014-04-02 10:33:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Και ... ιδρυτική διακήρυξη ο συνδυασμός του Μαρλαφέκα
Στη δημοσιότητα έδωσε ο... δωδέκατος συνδυασμός που κατέρχεται στις Δημοτικές Εκλογές στην Πάτρα, το όνομά του, το σήμα του και την ...ιδρυτική του διακήρυξη. Πριν παρέλθει η 1η Απριλίου, ο «Διακονιάρης» μας έδωσε μια πρώτη γεύση του ...πολιτικού του στίγματος.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Ο ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΣ»

Ο Θεοδωράκης το ονόμασε «Ποτάμι». Γενικότητες. Εμείς έχουμε όνομα ξεκάθαρο και ιστορικό: «Διακονιάρης». Έτσι ονομάζεται η δημοτική παράταξη που ιδρύσαμε για να κατέβουμε στις Δημοτικές Εκλογές, στην Πάτρα.

Η πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε διεκδικεί ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ: να είναι η πόλη που οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους.

Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε ένας ακόμα συνδυασμός.

Θέλουμε να γίνουμε ο ένας και μοναδικός.

Γι αυτό καλούμε σε μια πανστρατιά τους υπόλοιπους υποψηφίους. Να έλθουν (από κάτω μας φυσικά) και να είναι υποψήφιοι με τον «Διακονιάρη». Σε σας υποσχόμαστε ότι δεν θα τους αξιοποιήσουμε μετεκλογικά, κανείς τους δεν θα γίνει Αντιδήμαρχος ή πρόεδρος Οργανισμού. Τους θέλουμε ως διακοσμητικούς.


Μην σας τρομάζει που δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση.

Η ιστορία έδειξε ότι η καλύτερη αντιπολίτευση βρίσκεται μέσα στη συμπολίτευση.

Οπότε, ουδέν δημοκρατικό έλλειμμα.

Έχουμε ξεκάθαρο όνομα, έχουμε και ξεκάθαρες θέσεις:

Η «Ξερόλακκα» θα αποτελέσει παρελθόν. Όραμά μας είναι να την κάνουμε ποτιστική και να γίνει «Νερόλακκα».

Θα κάνουμε πολλά και μεγάλα έργα.

Δεκαετίες τώρα, το έλος της Αγιάς μένει αναξιοποίητο. Εμείς θα επεκτείνουμε το έλος και στις γύρω συνοικίες. Το φιλόδοξο πρόγραμμά μας έχει τον τίτλο «Valtospantou».

Θα υλοποιήσουμε, επιτέλους, μια παλιά ιδέα: θα φτιάξουμε αεροδρόμιο στο λιμάνι. Τρεισήμισι χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου, είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα και να μην φτιάξουμε ένα αεροδρόμιο.

Έχουμε μαζί μας και τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Νίκο Αποστολόπουλο σηματοδοτώντας το μεγάλο μας στόχο: Θα κάνουμε την Πάτρα, μόδα.

Λεφτά υπάρχουν για όλα αυτά. Τα προσφέρει αφειδώς το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Otiproeristhe».

Επιπλέον, θα εξοικονομήσουμε 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καταργώντας την Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα κατ’ οίκον επεξεργασίας των σκουπιδιών, παράγοντας fouski.

Έχουμε επεξεργασμένες θέσεις για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της πόλης και θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, γυρίζοντας σαλόνι-σαλόνι (το πόρτα-πόρτα, ανήκει στο χθες. Εμείς εμβαθύνουμε, μπαίνουμε στα σαλόνια).

Σήμερα ανακοινώνουμε την ίδρυση της δημοτικής παράταξης με την ονομασία «Διακονιάρης». Ένα όνομα-σύμβολο για την Πάτρα, ταυτισμένο με μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν. Όμως αυτή τη φορά, ο «Διακονιάρης» θα φουσκώσει όχι για να καταστρέψει, αλλά για να αλλάξει την πόλη.

Η κατεβασιά του θα παρασύρει κάθε τι παλιό και θα αφήσει στην επιφάνεια το νέο, το ελπιδοφόρο, το αισιόδοξο.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε τα ιδρυτικά μέλη, οι πρώτοι «Διακονιαραίοι». Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλους τους Πατρινούς, που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα χωρίς στερεότυπα, με έναν αντισυμβατικό τρόπο. Κάνετε like στο θέμα και θα σας βρούμε.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Τα ξεσταυρώνουμε και τα …απλώνουμε, μαζεύοντας όσες περισσότερες ψήφους γίνεται.

Θέλουμε και τη δική σου βοήθεια.

Έλα μαζί μας.

Άπλωσε και το δικό σου χέρι.

Όλο και κάτι θα μαζέψεις ΥΓ. Όπως αναρωτήθηκαν και κάποια εκ των …ιδρυτικών μελών: Πρωταπριλιάτικος είναι ο συνδυασμός ή η διακήρυξη; Ή και τα δύο; Τα like που θα γίνουν τις επόμενες δέκα ημέρες, θα δείξουν…!

Διαβάστε περισσότερα Πάτρα: Ο Πλάτων Μαρλαφέκας υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων; - Ποια γνωστά ονόματα συμμετέχουν στο συνδυασμό
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ