2014-04-02 10:59:28
Φωτογραφία για Πρωταπριλιάτικα γεγονότα που τελικά δεν ήταν φάρσες...
Τη πρώτη μέρα του Απρίλη ο,τι και να ακούσουμε, θέλοντας και μη θα κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε έτσι απλά κάθε πληροφορία γιατί πολύ απλά, οι πιθανότητες να την «πατήσουμε» είναι μεγάλες Τι γίνεται όμως όταν η τύχη παίξει τα παιχνίδια της και… κρατήσει κάποια σημαντικό γεγονός για τη πρωταπριλιά; Όταν δεν γίνεται σαφές αν ένα γεγονός είναι αληθινό ή όχι, τότε επικρατεί μια μικρή σύγχυση.

Δείτε τα δέκα γεγονότα που συνέβησαν πρωταπριλιά και κανείς δεν πίστεψε:

1. Ο γνωστός τραγουδιστής Μάρβιν Γκέι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον πατέρα του το 1984

Την πρώτη μέρα του Απριλίου του 1984 έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή Μάρβιν Γκέι. Οι φαν του δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι ο ίδιος ο πατέρας του τραγουδιστή πυροβόλησε το γιο του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Η είδηση αντιμετωπίστηκε με τεράστια δυσπιστία από τους περισσότερους, μέχρι που για μεγάλη τους λύπη ανακάλυψαν πως η είδηση είναι απόλυτα αληθής.


2. Sega και Nintendo, δύο εταιρίες «αιώνιοι αντίπαλοι», ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το βιντεοπαιχνίδι «Sonic and Mario at the Olympics» το 2007

Οσοι ασχολούνται ενεργά με τα video games δυσκολεύτηκαν αρκετά να πιστέψουν αυτή την είδηση. Οι δύο πιο διάσημοι ήρωες της εποχής, ο Σόνικ και ο Μάριο, ένωναν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός καινούργιου παιχνιδιού. Μέχρι τότε, οι δύο εταιρίες ήταν σχεδόν… εχθρικές, ενώ οι υποστηρικτές τους συνήθως χωρίζονταν στα δύο.

3. Η Google παρουσιάζει το Gmail το 2004

Η Google συνηθίζει να… τιμά το έθιμο της πρωταπριλιάς σκαρώνοντας διάφορες φάρσες κάθε χρόνο. Ετσι, όταν το 2004 ανακοίνωσε τη δημιουργία του Gmail, ενός δωρεάν email με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για τα τότε δεδομένα, λίγοι πίστεψαν πως από την επόμενη κιόλας μέρα θα μπορούν να το χρησιμοποιούν. Ευτυχώς όμως η Google δεν έλεγε ψέματα.

4. Ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ απεβίωσε το 1947

Η πρωταπριλιά του 1947 επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη για τους Ελληνες. Οταν έγινε γνωστή η πληροφορία ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ απεβίωσε, αρκετοί πίστεψαν ότι κάποιος δημοσιογράφος έκανε μια… πικάντικη φάρσα. Ωστόσο, το γεγονός ήταν απόλυτα αληθινό.

5. Η ίδρυση της Apple το 1976

Μπορεί τότε να μην αποτελούσε μεγάλη είδηση η ίδρυση μιας εταιρίας τεχνολογίας υπολογιστών, όμως 38 χρόνια μετά το γεγονός ότι η Apple ανακοίνωσε το πρώτο της προϊόν τη πρωταπριλιά του 1976 είναι… ενδιαφέρουσα.

6. Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της σε γραφείο της Νέας Υόρκης πως ένας πύθωνας κυκλοφορούσε στο κτίριο , 2007

Το email που έστειλε η Google στους υπαλλήλους της, που τους προειδοποιούσε για ένα πύθωνα που κυκλοφορούσε ανάμεσά τους, δεν θα μπορούσε να γίνει πιστευτό τη πρωταπριλιά. Για κακή τύχη των υπαλλήλων όμως, η Google δεν έκανε μια από τις γνωστές της φάρσες. Το μήνυμα ήταν αληθές, αν και το πίστεψαν ελάχιστοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ