2014-04-02 20:05:10
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ
ΚΚΕ: Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του από την υπόθεση Μπαλτάκου

Λιμενικό: ΕΔΕ για το θερμό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον γιο του Τ. Μπαλτάκου

Χαρ. Αθανασίου: Για ενδεχόμενα αδικήματα μελών της Χ.Α. τον λόγο έχει μόνο η Δικαιοσύνη

Για ένοχη σιωπή καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση από τη θέση του  γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκου, έπειτα από τον  σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα το χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις, όπως λέει, κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα. «Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΚΚΕ: Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του από την υπόθεση Μπαλτάκου

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις ευθύνες της κυβέρνησης να κρατά τόσο καιρό σε υπεύθυνη κυβερνητική θέση τον κ. Μπαλτάκο, γνωστό αντικομμουνιστή και συνομιλητή της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι αντικομμουνισμός και φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται, συνεπώς, τονίζει, ενιαία πρέπει να απομονωθούν από το λαό και τη νεολαία.

Λιμενικό: ΕΔΕ για το θερμό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον γιο του Τ. Μπαλτάκου

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, μετά από από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, μετά το θερμό επεισόδιο μεταξύ του γιου του παραιτηθέντα Γενική Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Παράλληλα, ο γιος του κ. Μπαλτάκου, που είναι αξιωματικός του Λιμενικού, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. 

Χαρ. Αθανασίου: Για ενδεχόμενα αδικήματα μελών της Χ.Α. τον λόγο έχει μόνο η Δικαιοσύνη

Κατηγορηματικός ότι για τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο εμφανίζεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του τονίζει πως «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου».

Όπως επισημαίνει «Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της» και προσθέτει πως η κυβέρνηση πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: "Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη". Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».

Ο κ. Αθανασίου στη δήλωσή του επισημαίνει ακόμη πως «για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ