2014-04-03 00:41:04
Φωτογραφία για Ιταλία: Ανάκαμψη χωρίς δουλειές
Για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η ανεργία παραμένει μόνιμος εφιάλτης. Μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, και η Ιταλία καταγράφει νέο ρεκόρ Όπως σημειώνεται στο Euronews, το Φεβρουάριο, η ανεργία έφτασε στο 13%, αύξηση 1,2% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Είναι το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η χώρα διατηρεί στοιχεία.

Για τους νέους έως 25 ετών, οι ευκαιρίες απασχόλησης μειώνονται με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε:

«Μέσα σε έναν χρόνο, 365.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Δηλαδή, χάνονταν 1.000 θέσεις εργασίας κάθε μέρα. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα. Βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης, σίγουρα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.»

Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και στην εργασία

Την ώρα που στην Ιταλία η ανεργία αυξάνεται, στην Ευρωζώνη ο μέσος όρος κατέγραψε μικρή αποκλιμάκωση, από το ρεκόρ του 12% σε 11,9%.


Το χάσμα μεταξύ των χωρών της περιφέρειας και της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης διευρύνεται. Το Μάρτιο, στη Γερμανία, η ανεργία παρέμεινε στο 6,7%,σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Τρίτη, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

«Η ανεργία σημείωσε νέα πτώση, το Μάρτιο. Η απασχόληση και οι εισφορές στα ταμεία σημειώνουν άνοδο. Οι νέες θέσεις εργασίας συνεχίζουν να αυξάνονται και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.» δήλωσε ο Frank-Jürgen Weise από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

Η Ευρωζώνη κινείται σε δύο διαφορετικές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, από τα 18 μέλη, τα 8 έχουν ανεργία που περιορίζεται σε μονοψήφια ποσοστά. Στην Αυστρία, είναι μόλις 4,8%.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει αυτή την Πέμπτη, καλείται να αποφασίσει για μία νομισματική πολιτική που θα ταιριάζει σε όλους.

Greek Finance Forum Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ