2014-04-03 14:08:14
Φωτογραφία για Προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας (φωτογραφία αρχείου) κάνει λόγο για στενές, μυστικές σχέσεις του τέως γραμματέα της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.                              FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Στην Βουλή καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σε προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για τις σχέσεις του τέως γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας ζητεί η σχετική συζήτηση να γίνει το συντομότερο «εντός των αμέσως επόμενων ημερών», κάνοντας λόγο για στενές, μυστικές σχέσεις του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίες «εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η στάση που έχει τηρήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου οπτικοακουστικού υλικού «αποδεικνύει ενοχή», καθώς -όπως τονίζεται- «το ελάχιστο που θα όφειλε να πράξει θα ήταν, εκτός από το να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Μπαλτάκου και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και στον λαό».

«Εντούτοις», συμπληρώνεται, «δεν έπραξε τίποτα από αυτά. Ούτε καν τον κ. Μπαλτάκο δεν απέπεμψε. Του έδωσε την ευχέρεια να  παραιτηθεί». 

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί μετά από όλα αυτά να συνεχίσει να κρύβεται». 

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μετά τη Siri... ήρθε η Cortana! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μετά τη Siri... ήρθε η Cortana! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ