2014-04-03 16:20:03
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Στόχος το ΕΣΠΑ να αποτελέσει νέο ξεκίνημα για την οικονομία
«Θέλουμε το νέο ΕΣΠΑ να αποτελέσει το νέο ξεκίνημα για την ελληνική οικονομία, με το... Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία («ΕΠΑνΕΚ-κίνηση») να αποτελεί κομβικό σημείο αυτής της στόχευσης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια ημερίδας διαβούλευσης για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «ΕΠΑνΕΚ-κίνηση» θα είναι το μεγαλύτερο στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, καθώς σε αυτό θα κατευθυνθεί το 25% των συνολικών κονδυλίων, ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ για το 2014-2020.

Τα κεφάλαια αυτά θα στοχεύσουν σε 9 συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, (τουρισμός, αγροδιατροφικός τομέας, logistics, περιβαλλοντική βιομηχανία, υγεία συνολικά, παραγωγή εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογίες πληροφορίες και τεχνολογιών, υλικά - κατασκευές και δημιουργικές βιομηχανίες).

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, «δεν θέλουμε να μοιράσουμε κονδύλια δεξιά και αριστερά. Στόχος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο δια των επιδοτήσεων αλλά με δράσεις στοχευμένες». Επισήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 θα δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Ο υπουργός είπε ακόμη, ότι μέχρι τις 28 Απριλίου η Ελλάδα θα στείλει τα σχέδια για τα εθνικά και περιφερειακά προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για το πρόγραμμα «ΕΠΑνΕΚ-κίνηση» θα συσταθούν τομεακά συμβούλια τα οποία θα παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ