2014-04-04 00:49:05
Φωτογραφία για Νεότερο το φεγγάρι απ΄όσο νομίζαμε!
Πιο νέο κατά… 65 εκατομμύρια χρόνια είναι το φεγγάρι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, που βασίζονται σε ένα ακριβέστερο γεωλογικό «ρολόι». Συγκεκριμένα, η πρόσκρουση στη Γη ενός μεγάλου ουράνιου σώματος εκτόξευσε μεγάλες ποσότητες υλικών στο διάστημα, από όπου σταδιακά δημιουργήθηκε η Σελήνη.

Το γεγονός που αποτέλεσε την αρχή της δημιουργίας του συνέβη 95 εκατ. χρόνια μετά τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος (συν/πλην 32 εκατ. χρόνια) και όχι 30 έως 40 εκατ. χρόνια, όπως πιστευόταν ως τώρα. Το ηλιακό μας σύστημα εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε πριν από 4,58 δισεκατομμύρια χρόνια, συνεπώς η Σελήνη άρχισε να δημιουργείται πριν από περίπου 4,48 δισεκατομμύρια χρόνια.

Όπως ανέφερε ο αστρονόμος Τζον Τσάμπερς του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, «πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτό που κτύπησε τη Γη και τελικά δημιούργησε το φεγγάρι, έμεινε στη Γη. Ένα μικρό τμήμα του, μαζί με μερικά υλικά από τη Γη, εκτοξεύτηκαν στο διάστημα και σχημάτισαν τη Σελήνη».

Οι ερευνητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Σεθ Τζάκομπσον του Αστεροσκοπείου της Κυανής Ακτής στη Νίκαια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature».
greenweek.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απολύσεις της Ford στη Ρωσία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απολύσεις της Ford στη Ρωσία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ