2014-04-04 12:09:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Αποφυλακίστηκαν οι κρατούμενοι που έκαναν απεργία πείνας
Αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη 2 Απριλίου οι δύο κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου οι οποίοι έκαναν απεργία πείνας υποστηρίζοντας πως βρίσκονται στο σωφρονιστικό κατάστημα από δικαστικό λάθος. Mάλιστα η απόφαση αυτή οδήγησε, έναν εκ των κρατουμένων στο νοσοκομείο με ανακοπή καρδιάς.

Η δικαιοσύνη αποφάσισε πως αδίκως βρίσκονται στην φυλακή αφού διέπραξαν πλημμέλημα και όχι κακούργημα και τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε επιστολή που είχαν αποστείλει μέσα από τις φυλακές ανέφεραν: «Με λάθος απόφαση του Εφετείου Πατρών βρίσκονται στην φυλακή ένας οικογενειάρχης με 6 ανήλικα παιδιά και ένας πατέρας τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα δίνει σε 1 ½ μήνα πανελλήνιες. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ αναγνωρίζεται το λάθος της απόφασης από Εισαγγελείς και Εφέτες, και από έδρας παρατηρήθηκε ότι πρόκειται περί προφανούς σφάλματος, εντούτοις αρνούνται πεισματικά να τους βγάλουν από τη φυλακή, μέχρις ότου γίνει η υπόθεσή τους στο δεύτερο βαθμό, όπου το σφάλμα θα διορθωθεί. Για το θέμα έχει ήδη γίνει αναφορά στον Άρειο Πάγο και τελευταία και στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Eκδικάστηκε το αίτημά τους για προσωρινή απόλυσή τους από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου, όπου κρατούνταν. Η υπόθεση εκκρεμεί σε 2ο βαθμό και θα εκδικαστεί σε λίγους μήνες από το κακουργιοδικείο Πατρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ