2014-04-04 13:34:05
Φωτογραφία για Πάει για νέο ατομικό ρεκόρ η Μάγδα Γαζέα
Ώθηση από τους Θεσσαλονικείς φιλάθλους, ώστε να πραγματοποιήσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας της, θα θελήσει να... πάρει η Μάγδα Γαζέα, η οποία επιστρέφει στη γενέτειρά της με στόχο να καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ, στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την Κυριακή 6 Απριλίου.

Πέρσι, στην πρώτη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο δρόμο που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, η 37χρονη πρωταθλήτρια είχε θριαμβεύσει στην κατηγορία γυναικών με χρόνο 2:41:26. Φέτος τιμά ξανά το θεσμό με την παρουσία της και θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους, προσδοκώντας ότι γύρω στις 10:15 το πρωί της Κυριακής, στα τελευταία 2-3 χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, θα έχει την ενθάρρυνση του κόσμου, ώστε να αψηφήσει την κούραση και να εκπληρώσει τον στόχο της.

«Θα επιδιώξω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ, που είναι 2:41.05 και το είχα πετύχει στην Αθήνα. Αισθάνομαι σε καλή κατάσταση, οι προπονήσεις κύλησαν ικανοποιητικά και θα το κυνηγήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αρκεί να το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», τόνισε η Μάγδα Γαζέα, που έτρεξε για τελευταία φορά σε Μαραθώνιο τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, κατακτώντας την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και την 3η στη γενική κατάταξη των γυναικών.


Η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο να κάνει την υπέρβαση και να πιάσει μέσω του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» το όριο πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης (12-17 Αυγούστου), το οποίο είναι 2:38.00 στις γυναίκες (2:17.00 στους άνδρες):

«Είναι δύσκολο να κατέβω κάτω από 2:38:00, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αυτή θα είναι η μοναδική μου ευκαιρία να πιάσω το όριο, αφού δεν θα τρέξω σε άλλον Μαραθώνιο μέχρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάνε όλα ιδανικά για να τα καταφέρω και κυρίως να συναινέσει ο καιρός. Εύχομαι να μην έχουμε αντίθετο άνεμο στη διαδρομή από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, για να κάνουν καλό αγώνα όλοι οι δρομείς».

Η 37χρονη πρωταθλήτρια είχε μόνο καλά λόγια να πει και για τη διοργάνωση: «Η διαδρομή του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι πολύ καλή και οι διοργανωτές κάνουν φοβερή δουλειά, έχοντας πολύ μεγάλο μεράκι για να ανεβάσουν τον αγώνα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό φαίνεται από τη βελτίωση των παροχών, αλλά και από τη μεγάλη αύξηση των συμμετοχών. Από οργανωτικής άποψης, αυτός ο αγώνας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από κάποιον μεγάλο Μαραθώνιο της Ευρώπης».

Καταλήγοντας, η Μάγδα Γαζέα θέλησε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη WIND, που έχει αγκαλιάσει ολόκληρο το δρομικό κίνημα και πολύ περισσότερο εμένα προσωπικά, αφού εδώ και ένα χρόνο στέκεται στο πλευρό μου και με βοηθά πάρα πολύ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία αθλητικών ειδών New Balance και τα συμπληρώματα διατροφής ZipVit για τη βοήθεια που μου παρέχουν».

Δρομείς από πέντε ηπείρους και 54 χώρες

στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ και το Μάλι, θα τρέξουν στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 54 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη, που θα είναι οι εξής:

Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βρετανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κένυα, Κολομβία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλι, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Νιγηρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Σκόπια, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ