2014-04-04 17:10:02
Φωτογραφία για ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ UNICEF Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ... «ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ!»
Ο Ολυμπιακός είναι έμπρακτα στο πλευρό της UNICEF και το δείχνει με διάφορους τρόπους και με κάθε ευκαιρία!

Με σημερινό μήνυμά της στο facebook η ΠΑΕ Ολυμπιακός μα θυμίζει ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNICEF 2014

Καμιά γενιά χαμένη!

Νερό, φαγητό, υγεία για όλα τα παιδιά του κόσμου

Κάντε σήμερα τη δωρεά σας στο 801 500 12345 (καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF), ή στείλτε SMS με τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234, μέχρι και την Τετάρτη 9 Απριλίου (χρέωση 1 ευρώ+ΦΠΑ), ή ηλεκτρονικά στο http://www.unicef.gr/emergncs/rm14.php

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών:

Η UNICEF Ελλάδος, εκτός των πρωτοβουλιών για τον εμβολιασμό των παιδιών που υποστηρίζει στη χώρα μας, υποστηρίζει επίσης την παγκόσμια εκστρατεία της UNICEF ώστε να επιταχυνθούν τα προγράμματα εμβολιασμών για τα παιδιά, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες, με στόχο να μη χάνεται καμία παιδική ζωή


από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

- Το ένα στα πέντε παιδιά δεν λαμβάνει ζωτικής σημασίας εμβόλια λόγω κοινωνικής, ή γεωγραφικής θέσης, έλλειψης πόρων, ανεπαρκών υποδομών υγείας ή συρράξεων, όπως αυτές που μαίνονται σήμερα στη Συρία και περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

- Εκτιμάται ότι 22,6 εκατομμύρια παιδιά δεν λαμβάνουν κρίσιμα για την υγεία και επιβίωσή τους εμβόλια, το 72% από αυτά ζουν σε μόνο 10 χώρες.

- Τα εμβόλια ήδη σώζουν τις ζωές 2 έως 3 εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο - γεγονός που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της δημόσιας υγείας.

- Οι εμβολιασμοί είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικοί. Για παράδειγμα, κοστίζει λιγότερο από 1 δολάριο για να προστατευθεί ένα παιδί από την ιλαρά για όλη του τη ζωή.

- Η πλήρης προστασία ενός παιδιού με εμβολιασμό κοστίζει περίπου 20 ευρώ.

Οι συντονισμένες προσπάθειες για τον εμβολιασμό των παιδιών έχουν μειώσει ή εξαλείψει τις επιπτώσεις θανατηφόρων ασθενειών:

- Η ευλογιά εξαλείφθηκε το 1980. Η πολιομυελίτιδα πρόσφατα εξαλείφθηκε στην Ινδία και τώρα είναι ενδημική σε τρεις μόνο χώρες: το Πακιστάν, τη Νιγηρία και το Αφγανιστάν.

- Μεταξύ 2000 και 2011, οι θάνατοι από ιλαρά μειώθηκαν κατά 71% παγκοσμίως.

- 29 χώρες εξάλειψαν το νεογνικό τέτανο μεταξύ 2000 και 2013.

Δείτε περισσότερα: http://www.unicef.gr/news/2014/dt1114.php
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ